3 sene önce
3 sene önce

Kanser kök hücreleri ile mücadele fitoterapi

Fitoterapi uzmanı Dr. Şenol Şensoy kanser tedavisinde kanser kök hücrelerine müdahalenin önemine dikkat çekti.

 

Kanserle mücadelede ilk basamak aslında nasıl bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzu anlamaktır. Son yapılan bilimsel araştırmalar göstermektedir ki kanserin iki çeşit hücresi vardır. Birincisi kanser hücreleri ikincisi ve daha tehlikeli olanı kanser kök hücreleri.

                

Kanser Kök Hücreleri İle Kanser Hücrelerinin Farkı

 

Kanser kök hücrelerini normal kanser hücrelerinden ayıran özellikler şöyle sıralanabilir: Daha güçlü yapıya sahipler, hızlı bölünerek kısa sürede onbinlerce yeni kanser hücresi üretebilirler, kemoterapi ve radyoterapiye karşı savunma duvarı oluştururlar ve çoğu zaman etkilenmezler.

 

Kemoterapi Alırken Kitleler Neden Büyüyor?

 

Çoğu kanser hastasında rastladığımız bir durumla konuyu bağdaştıralım. "Hocam kemoterapi alıyordum, kitleler küçülüyordu çok seviniyordum ancak bir anda kitleler büyümeye ve farklı organlara yayılmaya başladı, neden oluyor bu?" Sebebi kanser kök hücreleridir. Kemoterapi ilk başladığı anda savunmaya çekilen bu kök hücreler, kemoterapi ilaçlarına karşı önce bağışıklık kazanır, ardından saldırıya geçer.

 

Kanser Neden Nükseder?

 

Çok sık duyduğumuz ikinci bir durumsa şöyledir: "Hocam, tam kanseri yendim, herşey yolunda derken, tedaviler bittikten 2-3-5 sene sonra kanser tekrar nüksetti. Bu nasıl oluyor?" Aslında bunun da sebebi kanser kök hücreleridir. Kemoterapi ve radyoterapi ile vücuttaki tüm kanser hücreleri yok edildi sanılırken bazen kanser kök hücreleri saklanmayı başarmaktadır. Kişinin bağışıklık sisteminin zayıf bir anında hızla çoğalarak kanserin nüksetmesine sebep olurlar.

 

Kanser Kök Hücre Tedavisinde Tıbbi Bitkilerin Etkisi

 

İşte bu noktada devreye fitoterapi yani profesyonel bitkisel tedavi girmektedir.

Dünya çapında onlarca üniversite son yıllarda kanser tedavisi konusundaki çalışmalarını bu kök hücrelere ayırmaktadır. Curcumin, likopen, astaksantin, resvaratrol, zeytin yaprağı gibi onlarca bitki özü çalışmalara konu olmuştur. Bu bitki özlerinin doğru formda ve doğru formüllerle uygulanması neticesinde kanser kök hücrelerinin de yok edilebildiği tespit edilmiştir. İşte kanser tedavisinde asıl başarıya götüren yol ve yöntem de budur.

 

Her Tedavinin Yanında Mutlaka Fitoterapi

 

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak, kemoterapi ve radyoterapinin etkinliğini artırıp yan etkilerini azaltmak, hem kanser hücreleri hem de kanserin kök hücrelerinin yok edilmesi için tüm kanser hastalarına var olan tedavilerine ek olarak mutlaka bitkisel tedavi desteği öneriyoruz. Ailesinde kanser geçmişi olan kişilerin ya da çevresel faktörlerin kanseri tetikleme oranı yüksek olan kişilerin kanserden korunmak için fitoterapiden faydalanabileceklerini de unutmayalım. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login