3 sene önce
3 sene önce

Deniz ve Rıhtımdaki Çöpleri Topladılar

Müsilaj Marmara Denizi'ni tehdit ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 22 maddelik eylem planı ile sorunun çözülmesi bekleniyor. Türkiye’nin 57 yıllık köklü markalarından Polisan Holding bu önemli çalışmaya destek verdi ve liman işletme tesisi olan Poliport’un bulunduğu Kocaeli Körfez Bölgesi’nde denizde denetim yaptı. Müsilaj bulunmadı ama denize atılan pet şişe ve diğer ambalajlı ürünler, ekipler tarafından toplandı. Limanın konumlandığı deniz kıyısı çöplerden tümüyle arındırıldı.

 

Boya, liman işletmeciliği, kimya ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü grup şirketlerinden Polisan Holding, sürdürülebilir çevreye katkı sunan çözümleri başarıyla hayata geçirmeye devam ediyor. İşletmelerinde kendi enerjisini üreten çözümler kullanan, yanı sıra atık suları değerlendiren Holding, Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilaj tehlikesine karşı da kolları sıvadı. 

Avrupa’nın en büyük 10 limanından biri olan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren Poliport işletmesi, liman bölgesinde müsilaj taraması gerçekleşti. 

Bölgede müsilaj bulamayan Poliport ekibi, deniz kıyısında biriken çöplerin toplanmasına yönelik bir çalışma yürüttü. Ön rıhtımın tamamında yapılan çalışmada; deniz çöpleri, plastik, ambalaj gibi atıklar toplanarak rıhtım tamamen temizlendi. 

Polisan Holding’in liman işletmesi olan Poliport, temizlik çalışmalarına bundan sonraki süreçte de devam edecek. Şirket yetkilileri, denize atılan pet şişe ve diğer plastik atıkların akıntıyla kıyı şeridinde biriktiğine dikkat çekerek, herkesi duyarlı davranmaya çağırdı. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login