3 sene önce
3 sene önce

Ece Dizdar ve Tuğrul Tülek keyifli sohbetleriyle “Sahne Tozu Yutanlar”ın yeni bölümünde

Ece Dizdar ve Tuğrul Tülek

keyifli sohbetleriyle “Sahne Tozu Yutanlar”ın yeni bölümünde 

 

Zorlu PSM’nin sahne heyecanını paylaşan özel isimleri bir araya getirdiği Youtube serisi “Sahne Tozu Yutanlar”, yeni bölümünde hem tiyatro sahnelerinin hem de ekranların sevilen isimleri Ece Dizdar ve Tuğrul Tülek’i bir araya getirdi. On küsur yıllık arkadaşlıklarının yanı sıra sahneyi birlikte en çok paylaşan isimlerden de olan deneyimli oyuncuların hem eğlenceli anılarını hem de ileriye dönük projelerini izleyenlerle paylaştıkları “Sahne Tozu Yutanlar”ın yeni bölümünü Zorlu PSM Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

 

Yeni formatlardaki dijital içerikleriyle seyircilere farklı deneyimler sunmayı sürdüren Zorlu PSM, “Sahne Tozu Yutanlar” programında, deneyimli isimlerin samimi sohbetleriyle sahnede olmanın ruhunu paylaşıyor. 

 

Her hafta, sahne heyecanını paylaşan sanatçıların, hem birbirlerine merak ettiklerini sordukları hem de sahne tozu yutmanın kendileri için anlamını paylaştıkları Zorlu PSM’nin Youtube serisi “Sahne Tozu Yutanlar”da bu hafta; hem tiyatro sahnesinin hem de ekranların sevilen isimleri Ece Dizdar ve Tuğrul Tülek keyifli sohbetleriyle kamera karşısına geçti. 

 

 

“Dijital bir şekilde bu işe entegre olacak ama tiyatronun yerini tamamen alması mümkün değil. ”

 

İçinden geçtiğimiz süreçle birlikte tiyatro performanslarının askıya alınmasının kendileri için nasıl bir süreç yarattığını anlatan tecrübeli sanatçılar; hem pandemi sürecinin kendileri için nasıl bir deneyim olduğunu hem de sahneye dair anılarını keyifli bir sohbetle izleyicilerle paylaştılar. Pandemi süreciyle birlikte tiyatroların dijitalde seyirci karşısına çıkmasına yönelik fikirlerini de anlatan Tuğrul Tülek; “Ben pandeminin başından beri dijitalden çok fazla oyun izledim ama hiçbirinden tat alamadığımı söyleyebilirim. Hatta kendime bir tiyatro ambiyansı yaratabilmek için oyunu izlemeden önce tıpkı bir sahnede oyun izlemeye gidiyormuş gibi hazırlandım ama olmadı, keyif alamadım. Sahne dediğimiz şey seyircisiz olabilecek bir şey değil. Tiyatroda oyuna gittiğimiz zaman sahnede öncesinden alkış almak, orada insanlarla sosyalleşmek varsa sahneye çıkmadan önce ritüellerini yapmak, perde arkasından izlemeye gelenlere salonun doluluğuna bakmak… Bunların hepsi ile tiyatro var. Elbette dijital ilerleyen süreçte bir şekilde entegre edilecek tiyatroya da ama bizim bildiğimiz tiyatronun yerini alabileceğini ben düşünmüyorum.” sözleriyle anlattı.

 

‘’Tiyatronun prova süreçlerini bile özledim.’’

 

On küsur senelik arkadaşlıklarının yanı sıra sahneyi birlikte en çok paylaşan partnerlerden olduklarının da altını çizen deneyimli oyunculardan Ece Dizdar pandemi sürecinin kendisi için nasıl bir tecrübe olduğunu; “Ben çok fazla dinleme ve izleme şansı buldum ama üzülerek söyleyebilirim ki hiç okumaya konsantre olamadım. Hatta daha yeni geçtiğimiz hafta elime kaç zaman sonra bir öykü kitabı ancak alabildim.” diyerek ifade etti. Her şeyin olumlu bir ivmeyle ilerlemesi durumunda yeni sezon için sahneye yeniden çıkma hazırlıkları yaptığının müjdesini de veren Dizdar; “Süreç ümit ettiğimiz gibi olumlu bir şekilde seyrederse önümüzdeki dönem için planladığımız bir oyun var şu anda. Ağustos ayında provalarına başlayacağız ve Öner Erkan’la birlikte oynayacağız. Ingmar Bergman’ın “Bir Evlilikten Manzaralar” filminin “Evlilikten Sahneler” adıyla sahneye uyarlaması olacak. Oldukça heyecanlı bir süreç, hiç prova insanı olmamama rağmen tiyatronun prova süreçlerini bile özlediğimi fark ettim.” sözleriyle anlattı.

 

Ece Dizdar ve Tuğrul Tülek’in sahne anılarını paylaştıkları keyifli ve bir o kadar da içten sohbetini izleyebileceğiniz “Sahne Tozu Yutanlar”ın yeni bölümünü Zorlu PSM YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login