3 sene önce
3 sene önce

Dinçer Lojistik’ten Yeni Nesil Rota Optimizasyonu Çözümü Optiyol’a Yatırım

Dinçer Lojistik, bulut tabanlı yeni nesil rota optimizasyonu çözümleri sunan Optiyol’a yatırım yaptı. Optiyol, Dinçer Lojistik ile birlikte, Ford Otosan’ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure, Fark Holding, Coşkunöz Holding ve Arya Kadın Yatırım Platformu’nun da katılımıyla toplamda 810 bin dolarlık yatırım turunu kapamış oldu.

 

Türkiye lojistik sektörünü geleceğe taşıma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Dinçer Lojistik, girişimci ekosisteminin gelişimini destekleyen yatırım ve iş birliklerine Optiyol ile bir yenisini ekledi. Türkiye’de 81 il ve 973 ilçeye yayılmış dağıtım ağı ile dikkat çeken Dinçer Lojistik, yaptığı yeni yatırımın katkısı ve özellikle son dönemde hız kanan e-ticarette yaşanan değişimin etkisiyle lojistik operasyonlarında rota ve yük optimizasyonu ile verimliliğini arttırmayı hedefliyor. Optiyol; Dinçer Lojistik, Ford Otosan’ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure, Fark Holding, Coşkunöz Holding ve Arya Kadın Yatırım Platformu’nun da yatırım turuna katılımıyla toplamda 810 bin dolarlık yatırım hacmine ulaştı.

 

“Lojistik sektöründe dijital entegrasyonlar kritik değerde”

 

18 yıldır Türk lojistik sektörünün liderleri arasında yer alan Dinçer Lojistik, 1000’in üzerinde çalışanıyla sektöre deneyimi yansıtırken, 50 kişilik uzman bir ekipten oluşan AR-GE merkezinde de yeni yöntem, uygulama, hizmetlerle farklı iş modelleri sunuyor ve ürün yelpazesini teknolojik imkânlarla geliştiriyor. Bugün, lojistik sektöründe dijitalleşmenin rekabette öne geçmenin temel koşulu olduğunu söyleyen Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, “Hızlı tüketim ürünlerinden perakendeye, e-ticaretten taşımacılığa, lojistik operasyonları yürüten pek çok sektöre rota ve yük optimizasyon çözümleri sağlayan Optiyol, işletmelerin tedarik zinciri ihtiyaçlarına yönelik özel tasarlanmış algoritmalar ile müşterileri için hem mikro dağıtım hem de makro dağıtım operasyonlarını dijitalleşme ile optimize ederek verimlilik sağlıyor. Dinçer Lojistik olarak lojistik sektöründe dijital entegrasyonların kritik değerde olduğunun bilinciyle 81 il ve 973 ilçeye yayılmış komple ve parsiyel dağıtım ağımızın etkin yönetiminde Optiyol’un rota optimizasyon çözümlerinden faydalanıyoruz” açıklamasında bulunuyor. 

 

Start-up’ları takip eden uzman bir ekibimiz var”

 

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek canlanan start-up’lara nitelikli yatırımcılardan gelen desteklerin ekosistemin büyümesindeki etkin faktörlerin başında geldiğini belirten Mustafa Dinçer, “Dinçer Lojistik bünyesinde ülkemizdeki ve dünyadaki bütün lojistik start-up’larını takip eden bir ekip bulunuyor. Bu ekiple birlikte dünyadaki ortaklıklar, stratejiler, ekipmanlar, projeler gibi konu başlıklarının detaylı olarak takip ve analiz ediyoruz. Sektörün geleceğinin yenilikçi teknolojik altyapılar üzerinde yükseleceğine inanıyor ve bu kapsamda çalışan start-up kuruluşları destekliyoruz. 2021 yılı start-up yatırım planlarımız dahilinde, sektörü ileriye taşıyacağına inandığımız akıllı rota optimizasyonu çözümleri sunan Optiyol’a yatırım yapmış bulunuyoruz. 2021 yılında bir start-up yatırımı daha yapacağız. Önümüzdeki dönemde start-up yatırımlarımız devam edecek” sözlerini kaydediyor. 

 

Dinçer Lojistik Hakkında:

 

Deneyimi, kaliteli hizmet anlayışı, yetkin kadrosu ve insan kaynağına verdiği önemle sektörde farklılaşan Dinçer Lojistik, kurulduğu 2003 yılında öncelikle kimyasal ve tehlikeli kimyasal lojistiğine odaklandı. Sürekli büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen, bu alandaki başarısıyla pazarda haklı bir yer edinen marka, zaman içinde tehlikeli madde lojistiği deneyimine inşaat, plastik ve kauçuk, endüstriyel ürünler, tanker (dökme taşımalar), otomotiv yan sanayi ve bitki koruma ürünleri gibi farklı alanları da ekledi. 2017 yılında özel ekip ve araç filosu yönetimini geliştirerek hizmetlerini FMCG sektörüne de taşıyan Dinçer Lojistik; depolama ve antrepo hizmetlerinden nakliyeye, hammadde tedarikinden başlayarak son kullanıcı erişimine kadar lojistiğe, e-ticaretten kontrat lojistiğine kadar ihtiyaç duyulan her alanda katma değerli, kapsamlı ve kaliteli hizmet vermektedir. Türkiye’nin en çok tercih edilen şirketlerden biri olarak faaliyetlerini sürdüren Dinçer Lojistik; 81 il ve 973 ilçeye yayılmış komple ve parsiyel dağıtım hizmetleri ağının yanı sıra 17 ilde yer alan 35 lokasyonda, toplam 350 bin metrekarelik alanda depolama hizmetleri sunmaktadır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login