3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Yalım ve fırıncı esnafı arasında geçen diyalog her şeyi gözler önüne serdi

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, bugüne kadar vergi ödeyen vatandaşların salgın döneminde destek görememesinin devlet adına utanç olduğunu söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Ticaret Merkezi’nde esnaf, işçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Esnaf ziyaretleri arasında CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın bir fırında gerçekleştirdiği diyalog ise durumun vehametini ortaya koydu. Fırıncı esnafı salgın sürecinde destek almadıklarını ve iş olmadığını söyledi. 15 yıldır sektörde olduğunu söyleyen esnaf 20 kişinin de bu süreçte işsiz kaldığını anlattı.

"DURUM ORTADA"

CHP'li Yalım ise, "Türkiye'nin içinden geçtiği ekonomik haricinde salgında belki de en az etkilendiğini düşünülen sektörlerden olan fırıncılıkta da durum ortada. Her alanda her sektörde daralma var. 15 yıl sigorta ödeyen bir işletme sahibi hiç destek alamadığını söylüyor. Bu bir utançtır. Bu devletin utancıdır. 20 aile işsiz kalmış çünkü destek verilmediği için. İnsan gerçekten üzülüyor." ifadelerini kullandı.

"ŞANSSIZLIĞIMIZ AKP İKTİDARI"

Fırıncı esnafına aşılamayı da soran CHP'li Yalım, aşılama yapıldığı taktirde esnafın kaybının şu ankinden daha az olacağı yanıtını aldı. Yalım, "Kötü yönetilen bir sürecin neticesinde işletmeler, çalışanlar dahil milyonlarca aile etkilenebiliyor. Eğer aşı doğru zamanda gelseydi, torpilli kişilere ayrıcalık tanınmadan herkese yapılsaydı durum bu kadar vahim olamayabilirdi. Ancak ne yazık ülkemizin şanssızlığı salgında da AKP iktidarına denk gelmek oldu." dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login