3 sene önce
3 sene önce

Maltepe Belediyesi sporcu gençleri destekliyor, gençler olimpiyat yolunda ilerliyor

Maltepe Belediyesi geleceğin yaratıcısı olan gençleri yalnız bırakmıyor onların kendilerini gerçekleştirmelerine destek oluyor. Tekvando ve Karate alanında çalışan Maltepe’li sporcular, elde ettikleri başarılarla olimpiyatlarda yarışmaya hazırlanıyorlar. Sporcunun yanında olan Maltepe Belediyesi 2014 yılından bu yana amatör spor kulüplerine 2 milyon 241 bin 749 lira destekte bulundu.

Dilara Arslan,  Sude Yaren Uzunçavdar,  Aleyna Akçay,  Emirhan Veysel Çataltaş,  Sıla Irmak Uzunçavdar, Eyüp Can Çalışkan, Beyza Nur Atik… Büyük önder Atatürk'ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözlerini kendilerine yol haritası edinen Maltepe’li gençler.  Karate ve tekvando alanında  elde ettikleri başarılarla olimpiyat oyunlarında yarışma hakkı kazanan sporcular.

Belediyenin desteğiyle çalışmalarını sürdüren Uzunçavdar Tekvando Kulübü ve Pars Karate Kulübü sporcuları sadece Maltepe’nin değil Türkiye’nin de gurur kaynağı olacak nitelikte başarılar elde ediyorlar.

6 YILDA 17 MİLLİ SPORCU

Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bugüne kadar ilçedeki 24 spor kulübüne toplam 2 milyon 241 bin 749 lira destekte bulundu. Bu destekle birlikte tekvando dalında Maltepeli gençler olimpiyat vizesine hak kazandı. İlçenin olimpiyat sporcusu Dilara Arslan, aktif Avrupa Şampiyonu ve Dünya Kupası Şampiyonu Sude Yaren Uzunçavdar, Uluslararası ve Balkan Şampiyonu Aleyna Akçay, uluslararası alanda şampiyon Emirhan Veysel Çataltaş, uluslararası alanda üçüncü olan Sıla Irmak Uzunçavdar gibi sporcular ilçenin “altın çocukları” olarak ön plana çıktı. Bu gençlerin de aralarında bulunduğu 60’dan fazla sporcu tüm branşlarda Ümit Milli ve Milli Takım’a seçilme başarısını gösterdi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bölge gençlerinin başarısından duyduğu mutluluğu dile getirirken gençlere inandığını ve onlarının önünü açmaya devam edeceklerini söyledi. Yerel yönetim ve spor kulüplerinin işbirliğine oldukça önem veren Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin gençleriyle dikkat çekeceğini söyledi. 

Maltepe'nin yüzünü güldüren spor kulüplerinden biri de Pars Karate. Son 6 yılda 17 milli sporcu yetiştirdiklerini vurgulayan başarılı antrenör Tahsin Çalışkan bu başarının arkasındaki en önemli güçlerden birinin Maltepe Belediyesi olduğunu belirtiyor.

KARATE’DEKİ BAŞARILAR

Belediyenin desteğiyle,  2017 Türkiye üçüncülüğü, 2018 Türkiye Şampiyonluğu ve Sırbistan’da Balkan Üçüncülüğü, 2019 Türkiye ikinciliği, 2020 Türkiye ikinciliğini alan gençler, Maltepe’nin de ülkenin de gurur kaynağı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login