3 sene önce
3 sene önce

Çilek Mobilya’nın Benimsediği Yalın Yönetim Felsefesinde İsraf Yok, İnsana Saygı Var..

Yalın Yönetim Yaklaşımı, ürün ve hizmetleri israfsız, ilk seferde doğru olarak üretip en hızlı şekilde müşteriye sunmayı ifade ediyor. Yalın düşünce sisteminin temel felsefesinde sisteme yük getiren tüm israflardan arınmak yer alıyor. Yalın Üretim Yaklaşımı, firmaların işleyişinin bütününü görmesini sağlayarak, bu çerçevede iyileştirme çalışmalarının yapılmasını sağlıyor.

 

Neden Yalın Üretim?

2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin de desteğini alarak çalışmalarına başlayan Çilek Mobilya, 3 yıl sonunda Dünya standartlarında üretim yapan tesislerinde Yalın Üretim Sistemi'ni uygulamaya başlayarak, bugün de ürün ve hizmetleri israfsız, ilk seferde doğru olarak üretip en hızlı şekilde müşteriye sunmaya ve bu anlayışı her yıl çalışanlarının da katkısı ile geliştirmeye devam ediyor. 5S , Kaizen, Çekme Sistemi ve genel yalın eğitimleri başta olmak üzere yalın üretim teknikleri şirket içerisinde yaklaşık 10 yıldır uygulanıyor.

Yalın Üretim Sistemi'ni uygulayan; kayıplarını ölçen, analiz eden, sürekli iyileştiren ve öğrenen, hedef odaklı bir organizasyon kültürü ile verimlilik ve kalitesini artıran bir üretim anlayışının global rekabet ortamında Çilek Mobilya’ya avantaj sağladığını belirten Çilek Mobilya Basın Sözcüsü Vasfiye Çilek, “Yalın düşünce sisteminin temel felsefesinde sisteme yük getiren tüm israflardan arınmak yer alıyor. Bunu başarmanın ön koşulunun da insana saygı ve sürekli eğitimden geçtiğine inanıyoruz." dedi.

İş yapma sistemindeki sorunların saptanmasını sağlayarak daha verimli çalışma yöntemlerini gösteren Yalın Üretim Yaklaşımıyla çalışmalarına devam eden Çilek Mobilya, "Düş üretmek” mottosuyla gençlerin ve çocukların hayallerini süsleyen, onların ihtiyaçlarını gözeten, ergonomik, yenilikçi, kaliteli, güvenli, çevreye duyarlı ve yeni deneyimler kazandıran özgün tasarımlara imza atmaya devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login