3 sene önce
3 sene önce

Türkiye’nin Sanayi Devleri Arasındaki Tek Güneş Paneli Üreticisi: HT Solar

Çin devletine ait tek güneş paneli üreticisi olan HT Solar, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 araştırmasına göre, bu yıl da güneş paneli üreticileri arasında ilk 500'de yer alan tek üretici oldu.

 

Türkiye'de sanayinin en büyük şirketlerini tespit etmek için İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası tarafından yapılan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” İSO 500 sıralamasının 2020 sonuçları açıklandı.

Sanayi kuruluşlarına ait tüm verileri kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre, İstanbul Endüstri Ticaret Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve İSO 500 listesinde ilk 500’de üst üste 3 yıldır yer alan HT Solar, 2020 ISO 500 listesinde 217. sıraya adını yazdırdı. HT Solar aynı zamanda, İSO 500 ihracat sıralamasında ise genel sıralamada 110. sıraya yerleşti. 

HT Solar dünya çapında 1,7 GW’dan fazla güneş paneli tedariki sağladı

HT Solar Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Kulaç, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye’nin en prestijli listelerinden biri olan ISO 500 2020 listesinde yer alan tek güneş paneli üreticisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sadece 2020 yılı içerisinde Türkiye pazarına yaklaşık 240 MW’lik teslimat gerçekleştirdik ve kurulan güneş enerji santrallerinin yaklaşık yüzde 40’ında HT Solar güneş panelleri kullanıldı. Kurulduğumuz günden itibaren Türkiye pazarına yaklaşık 750 MW, dünya çapında ise 1,7 GW’dan fazla güneş paneli tedariki sağladık.  HT Solar olarak hem ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek, hem de ülkemizin enerjisine enerji katarak büyümemizi sürdüreceğiz.’’ 

İhracat sıralamasında 110. sırada

Uluslararası sertifikalarla tescillenen standartlarda ürettikleri güneş panelleri ile birçok ülkenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını vurgulayan HT Solar Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Kulaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 İSO 500 ihracat sıralamasında ise genel sıralamada 110. sıradayız. ABD, Orta Doğu ve Avrupa’ya gerçekleştirdiğimiz ihracatlar sayesinde ciromuzun yüzde 85’ini ihracattan karşılıyoruz. En büyük pazarımız olan ABD’ye sadece 2020 yılında 400 MW güneş paneli tedarik ettik. ABD dışında ağırlıklı olarak; Almanya, Hollanda, Slovenya, Macaristan, Fransa, Ukrayna, BAE, Suriye ve Meksika’ya ihracat gerçekleştiriyoruz.” 

Üçüncü kez "En İyi Performans Gösteren" Üretici

ABD merkezli, dünyanın önde gelen bağımsız PV (fotovoltaik) panel test laboratuvarı olan PV Evolution Labs (PVEL), yedinci yıllık PV panel test sonuçlarını açıkladığı ‘’2021 PV Panel Güvenilirlik Raporu’’nu yayınladı. HT-Solar ana şirketi, Tier-1 üreticisi HT-SAAE; İstanbul / Türkiye’deki fabrikasında ürettiği güneş panelleriyle küresel PV panel üreticileri arasında ürün güvenilirliği ve performansıyla üçüncü kez "En İyi Performans Gösteren” üreticilerden biri oldu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login