3 sene önce
3 sene önce

Friends geri döndü, müzikleri Spotify’da rekor kırdı

Friends, 17 yıl sonra özle bir buluşma ile geri döndü. Spotify verileri, Türkiye’deki dinleyicilerin Friends ekibinin bir araya gelişine en çok heyecanlanan ülkelerden biri olduğunu ortaya koyuyor. Öyle ki Türkiye, Friends müziklerini en çok dinleyen ikinci ülke oldu

Herkesin favorisi olan 90'ların meşhur dizisi Friends’in oyuncu kadrosu 2004 yılında ekranlarımıza veda ettiğinden beri, dizinin hayranları bu popüler TV yapımının efsane kadrosunu tekrar bir arada görme   umutlarını hiç kaybetmedi. Friends Reunion’ın 27 Mayıs'ta yayınlanmasıyla birlikte, Spotify da açıkladığı verilerle dizi hayranların ciddi bir Central Perk nostaljisi yaşadıklarını gözler önüne seriyor.

Dizinin jenerik müziği olan The Rembrandts’tan I’ll be there for you’ dünya çapında 137 milyondan fazla dinlendi. Sadece bununla da sınırlı değil! Dizinin takipçileri bu büyük buluşmaya hazırlanırken, Spotify’daki resmi Friends çalma listesinin geçen haftaki dinlenme oranı, bir önceki haftaya kıyasla yüzde 80 arttı.  Aslında, bu çalma listesi Spotify’da üç sene öncesine göre bu sene, yüzde 4000 daha fazla dinlenirken geçen senenin aynı zamanına göre de yüzde 200 daha çok dinlendi.

Görünüşe göre Z jenerasyonu, aradaki zamanı yakalamak için yarışıyor. Öyle ki, 18-24 yaş grubu, Spotify’da bulunan resmi Friends çalma listesini en çok dinleyen yaş grubu olarak öne çıkıyor ve bu yaş grubu toplam dinlemelerin yaklaşık beşte ikisini oluşturuyor. 18-24 yaş grubunu ise 25-29 yaş aralığı izliyor.

İşte sizi büyük buluşmaya hazırlayacak Friends temalı dinlemelerle ilgili ek veriler:

  • Türkiye, Spotify’da bulunan resmi Friends çalma listesini en çok dinleyen ikinci ülke oldu. Diğer ülkeler ise:
    1. Hindistan
    2. Türkiye
    3. Almanya
    4. Amerika
    5. Brezilya
    6. İngiltere
    7. Fransa
    8. Filipinler
    9. İspanya
    10. Italya
  • Friends dizisinin sürpriz hiti ‘Smelly Cat’, dizinin hayranlarının ilgisiyle birlikte yükselişini sürdürüyor. Öyle ki şarkının üç versiyonunun toplamı Spotify'da toplam 1,5 milyon kez dinlendi ve özellikle geçen haftaki dinlemelerinde büyük bir artış yaşadı.
  • Dünya genelinde kullanıcılar tarafından 1800 tane ‘Smelly Cat’ çalma listesi oluşturuldu. Bu çalma listeleri arasında Phoebe Buffay ve Hairballs tarafından hazırlanan Smelly Cat Medley ise en popüler Smelly Cat versiyonu olarak öne çıkıyor.  Smelly Cat çalma listelerinde yer alan diğer popüler şarkılar ise şunlar: Coldplay’den “Fix You, Billie Eilish’den “bad guy”  ve One Direction’dan “What Makes You Beautiful”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login