3 sene önce
3 sene önce

Veeam, VeeamON 2021’de Şirketlerin Veri Koruma Stratejilerini Hızlandırmasına Olanak Tanıyor

Bir milyon etkin Veeam Backup & Replication kurulumu,15 milyondan fazla Microsoft 365 posta kutusu koruması sağlayan bir numaralı Modern Veri Koruma sağlayıcısı Veeam, VeeamON 2021’de 175 ülkeden 30 bin'den fazla kayıtlı katılımcıya gelecekte sektörde nelerin olabileceği ile ilgili bilgiler verdi.

 

Modern Veri Koruması sağlayan yedekleme çözümlerinin lider şirketi Veeam® Software, bulut, sanal, SaaS, Kubernetes ve fiziksel iş yükleri için en gelişmiş veri koruma çözümlerine yönelik vizyonunu ve stratejisini duyurduğu bu sene yedincisi düzenlenen VeeamON 2021'i etkinliğini sanal olarak gerçekleştirdi. Şirketin ve iş ortağı ekosisteminin zorlu bir yılı nasıl geçirdiğini paylaşan Veeam, 400 binden fazla müşteriye kolay, esnek, güvenilir, güçlü veri yönetimi ve koruma çözümleri hakkında bilgiler paylaştı. VeeamON 2021’de, Veeam CEO’su Bill Largent, Veeam CTO’su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan, Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ürün Müdürü Anton Gostev’in ilham verici konuşmalarıyla interaktif oturumlar yapıldı.

Veeam’in altyapı yapmayan şu anda dünyadaki en büyük veri depolama şirketi ve 1 numaralı veri koruma çözümü sağlayıcısı olduğunu vurgulayan Veeam CTO’su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan şu değerlendirmeyi yaptı: “Sadece 2021'in ilk çeyreğinde 100 PB(PetaByte)’den fazla veriyi ilk üç bulut nesnesi depolama sağlayıcımıza taşıdık. Bu rakam geçtiğimiz yıl 242 PB idi. Bu sonuçlara baktığımızda yakın zamanda 1 milyon aktif Veeam Backup & Replication ™ kurulumunu aştığımızı söyleyebilirim. Verilerin buluta taşınması ve genişleyen bulut veri yönetimi kullanımı giderek hızlanıyor. Bulutta veri depolama, Veeam'in muazzam büyümesini sağlayan unsurlardan yalnızca biri. Bunun yanı sıra Modern Veri Koruma için tek platformumuzu – kolay, esnek, güvenilir ve güçlü olacak bir şekilde – geliştirerek sektörün standartlarını belirlemeye ve müşterilere en yüksek düzeyde değer sağlamaya devam ediyoruz. VeeamON katılımcıları yalnızca veri koruma stratejilerini geliştirmek için çözümlerimizden nasıl yararlanabileceklerini duymakla kalmıyor, aynı zamanda geleceği de hayal edebiliyorlar.”

Veeam, kurulduğu günden bugüne, pazar yeni ortamlara doğru geliştikçe, platformunu sürekli olarak genişletmeye ve güçlendirmeye devam ediyor. Kısa sürede VMware vSphere için en iyi yedekleme çözümü olarak tanınan Veeam, portföyüne birden çok hipervizör, fiziksel sistem, SaaS teklifleri (Microsoft Office 365) ve genel bulut ortamları için çözümler ekleyerek pazar talepleriyle birlikte gelişmeye devam ediyor. Son olarak Kasten’in satın alınmasıyla Kubernetes gibi modern altyapılarda da genişlemesini sürdürüyor. Veeam Modern Veri Koruması, her iş yükünü korumak, operasyonel maliyetleri düşürmek ve garantili kurtarma sağlamak için tek bir platform sağlıyor.

2021 yılının ilk çeyreğinde yine çift haneli büyüme kaydeden Veeam, yıllık sürekli gelirinde (ARR) bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla(Yo) yüzde 25 büyüdüğünü duyurdu. Aboneliklerin üçte ikisinin yeni lisanslardan ve yalnızca üçte birinin yenilemelerden gelmesi Veeam’in kurumsal segmentteki güçlü büyümesini gösteriyor. Kurumsal ortamlar için ideal olan yeni özellikler ve geliştirmeler sunmaya devam eden Veeam büyük anlaşmalı işlemlerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 246 büyüme gösterdi. VeeamON 2020'den bu yana, Veeam Backup & Replication v11 dahil olmak üzere bulut, sanal, fiziksel, SaaS ve uygulamaya özel ortam ekosistemini kapsayan 17 yeni ürün piyasaya sürüldü. İlk olarak 2008'de piyasaya sürülen şirketin amiral gemisi V1, bu yıl, 200 yeni ve güçlü yedekleme, bulut, felaket kurtarma, güvenlik ve otomasyon geliştirmeleriyle 2021 yılının ilk çeyreğinde v11 olarak yeni versiyonu piyasaya sunuldu. Veeam Backup & Replication 1 milyon etkin Veeam Backup & Replication kurulumuyla ürün, şu anda dünyadaki en yaygın kullanılan kurumsal yedekleme yazılımıdır. 

En hızlı büyüyen ürünü Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5’i de 2020 yılının sonunda piyasaya sunan Veeam bu ürününde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 222 büyüme bildirdi. v5 aynı zamanda 175 binden fazla kuruluş tarafından indirildi ve 15 milyon posta kutusunu koruyor.

Büyümesini yazılım tanımlı, donanımdan bağımsız, buluta-hazır ve esnek olmasına borçlu olan Veeam; 83 birincil depolama dizisine ve 85 ikincil depolama sistemine ek olarak; üç hiper ölçekli genel bulut sağlayıcısının (AWS, Azure ve Google Cloud Storage) tümünde 12'si sabit olan 37 nesne depolama sistemi için resmi olarak onaylanmış desteğe sahiptir.

Veeam’in büyümesini tanımlayan bir diğer önemli gelişme ise, IDC Veri Replikasyonu ve Koruması Yarı Yıl İzleme Raporu’na göre 2020 yılının ikinci yarısında sırasıyla yüzde 21,5 ve yıllık bazda yüzde 17,9 ile en hızlı büyüyen ilk beş firma arasında yer alarak pazar ortalamasının üstüne çıkması oldu. Veeam, Gartner, Inc., “Magic Quadrant, Veri Merkezi Yedekleme ve Kurtarma Çözümleri Kategorisi 2020”de, uygulama kabiliyetinde Veeam'i dördüncü kez lider seçti. Veeam yürütme kabiliyetinin yanı sıra aynı zamanda eksiksiz vizyonuyla en yüksek seviyeye ulaşan tek sağlayıcı oldu.  Veeam hem Yürütme Yeteneği hem de Vizyon Bütünlüğü ekseninde daha üst seviyelere çıkan tek sağlayıcı oldu. Şirket tarihinde ilk kez Veeam, Financial Times’ın Amerika Kıtası En Hızlı Büyüyen Şirketleri 2021’e seçildi.

Allan sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlam büyüme ve karlılık geçmişimizin yanı sıra Veeam'in önümüzdeki 2 yıl içinde toplam gelirde 1 numaralı sektör lideri olacağına inanıyorum. En gurur duyduğum nokta ise, Modern Veri Koruması ile dünya çapında 400 binden fazla müşteriye yardımcı olmamızdır. Veeam, küresel dijital ekonomiye güç veren verileri korumaya devam edecek.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login