3 sene önce
3 sene önce

Plastik Düşler Sahnesi’nden “Kozmik Tesadüfler”

Pera Müzesi’nin HYPERCORTEX iş birliği ve British Council desteğiyle, Zevk Meselesi sergisi kapsamında hayata geçirdiği “Plastik Düşler Sahnesi” 28 Mayıs’ta üçüncü ve son etkinliği ile yeniden açılıyor. Müzik ve görsel sanatları bir araya getiren serinin “Kozmik Tesadüfler” isimli son etkinliği; Pullahs, Erdal İnci, Fosil, afterwork, Sushiwalks ve Berkay Tuncay’ın ses dalgaları, matematik ve zaman algısından geleneksel düğünlere uzanan konularda çeşitlenen performanslarından oluşuyor. Sanal etkinlik alanına, etkinlik günü plastikdusler.com adresinden ulaşılabilir. 

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi sanatın farklı alanlarına odaklanan projelerle sanatseverlere çok yönlü etkinlik programları sunmaya devam ediyor. Zevk Meselesi sergisine paralel olarak düzenlenen Plastik Düşler Sahnesi sanal etkinlik serisi, mekânsal ses tasarımı, interaktif objeler ve katılımcılar arası etkileşim olanaklarıyla fiziksel dünyadakine benzer bir etkinlik deneyimi sunuyor. 

“Zevk Meselesi Açılış Partisi” ve “Gelecek Nostaljisi” etkinliklerinin ardından Plastik Düşler Sahnesi, “Kozmik Tesadüfler” ile devam ediyor. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek interaktif etkinlik, Pullahs ve Erdal İnci’nin görsel-işitsel performansı Polyporus ile başlayacak. İkilinin sesi görünür kılma hedefiyle hazırladıkları gösteri, üç boyutlu modellenmiş alanların ses aracılığıyla aydınlatılmasından oluşuyor. Sanal sahneyi devralan Fosil ve afterwork’ün performansında terleyene kadar halay çekenler, pistte koşturan çocuklar, abartılı kıyafetler içinde selamlaşan insanlar ve plastik pastalar bir araya geliyor. Ardından Sushiwalks’un fragmanlarından esinlenerek Berkay Tuncay’ın bir araya getirdiği görsel anlatı, zaman algımız ve insan-evren ilişkisi üzerine eğiliyor ve bir düzlemin inşasının ritimler üzerinden hikayeleştirildiği bir performans sunuyor. Etkinliğin açılış ve kapanış setlerini ise DJ Kebap Show Season üstleniyor. 

Çevrimiçi etkinliklere farklı bir alternatif sunan Plastik Düşler Sahnesi’nin son etkinliği “Kozmik Tesadüfler”, 28 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’de sanal kapı açılışı ile başlayacak. Performanslar etkinlik günü plastikdusler.com adresinden ücretsiz izlenebilir. 

“Plastik Düşler Sahnesi”, Birleşik Krallık ve diğer ülkeler arasındaki kültürel işbirliklerini destekleyerek dijital ve yenilikçi yollar geliştirmeyi amaçlayan British Council Digital Collaboration Fund tarafından desteklenmektedir. 

Etkinliğe katılım ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır ve katılımcı sınırı yoktur.

Etkinlik Programı
27 Mayıs Cuma
20.00 Sanal kapı açılışı
20.30 Pullahs+ Erdal İnci
21.15 Fosil + afterwork
21.50 Sushiwalks + Berkay Tuncay
Açılış ve kapanış setleri: DJ Kebap Show Season

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login