3 sene önce
3 sene önce

SAHA, Refik Anadol ve Pınar Yoldaş’ın yeni projelerine destek veriyor

SAHA, Venedik Mimarlık Bienali Uluslararası Sergisi’ne davet edilen iki sanatçıya destek veriyor

 

SAHA, 22 Mayıs – 21 Kasım 2021’de, Hashim Sarkis’in küratörlüğünde “How will we live together?” başlığıyla düzenlenen 17. Venedik Mimarlık Bienali’ne davet edilen sanatçılar Refik Anadol ve Pınar Yoldaş'ın yeni projelerine destek veriyor. Refik Anadol Studio ve Harvard Üniversitesi James Stevens Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü Gökhan S. Hotamışlıgil’in ortak projesi Sense of Space, alan algılayışını mimari, nörobiyoloji, biyoloji ve görsel sanatları bir araya getiren yerleştirmesi aracılığıyla sorguluyor. Pınar Yoldaş ise Hollow Ocean başlıklı yerleştirmesinde denizlerin gelecekteki olası değişikliklere bir bakış sağlamayı amaçlıyor.

 

SAHA, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın girişimi ile 2014 yılından itibaren Türkiye'nin Venedik Bienali'ndeki uzun süreli mekânına destek veren 21 kişi ve kurumun arasında bulunuyor. Arsenale’de 2014-2034 yılları arasında tahsis edilen bu mekân sayesinde Türkiye Pavyonu, 2014 yılında ilk kez Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde de yer aldı.

 

Refik Anadol, medya sanatçısı ve yönetmendir. Refik Anadol Studio’yu yürütmektedir ve Los Angeles, Kaliforniya'da yaşamaktadır. Anadol aynı zamanda Güzel Sanatlar Yüksek Lisansını aldığı UCLA’in Medya Sanatları Tasarım Bölümü öğretim üyesi ve araştırmacısıdır.

 

Pınar Yoldaş, disiplinler arası tasarımcı, sanatçı, araştırmacıdır. Çalışmaları, post-hümanizm, eko-nihilizm, antroposen ve feminist teknobilim odaklı mimari enstalasyonlar, kinetik heykel, ses, video ve çizim yoluyla biyolojik bilimler ve dijital teknolojiler dahilinde gelişmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login