3 sene önce
3 sene önce

Çağdaş sanatçı Mehtap Baydu gençlerle buluşuyor

İstanbul Modern, Borsa İstanbul Grubu sponsorluğundagerçekleştirilen Genç Salı Eğitim Programı’nı çevrimiçine taşıyarak sanatçılarla gençleri bir araya getirmeyi sürdürüyor. 18-25 yaş arası gençlerin katıldığı program, 25 Mayıs’ta çağdaş sanatçı Mehtap Baydu’yu konuk ediyor
 

"Genç Salı" Çevrimiçi Eğitim Programı mayıs ayında çağdaş sanatçı Mehtap Baydu’yu ağırlıyor. Söyleşi, Baydu’nun performans alanındaki üretimlerine odaklanıyor. Yakın dönemde yurtiçi ve yurtdışında sergilenen yapıtlarından örneklerin incelendiği programda sanatçı, bakış açısını, üretimlerinin malzeme ve disiplinler arası geçişler gerektiren gelişim süreçlerini ve performans ile heykel sanatı arasında kurduğu ilişkiyi katılımcılarla paylaşıyor. Programın sonunda sanatçı profesyonel gelişim için gençlere önerilerini aktarıyor ve sorularını yanıtlıyor.

Sanatçılar deneyimlerini gençlerle paylaşıyor

Genç Salı Eğitim Programı, resim, heykel, yerleştirme, sinema ve fotoğraf gibi farklı alanlarda sanatçıların, eğitim yaşantılarından kişisel ve profesyonel gelişim hikâyelerine uzanan deneyimlerini gençlerle paylaşmalarını amaçlıyor. Program katılımcılara yaratıcı üretimlerde bulunmanın engelleri ve sorunlarını tanımak, bunları aşmanın olasılıklarını tartışmak için sanatçılarla tanışmak, tecrübelerini dinlemek ve yeni bakış açılarını keşfetmek için fırsatlar sunuyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login