3 sene önce
3 sene önce

İYİ Parti İl Başkanı Sarıbaş, “Esnaf Kan Ağlıyor, Kimse Seslerini Duymuyor”

İYİ Parti Malatya il başkanı Süleyman Sarıbaş, “Esnaf ziyaretlerimiz sürüyor. Amacımız sadece seçim için hazırlık yapmak ve söz vererek insanları kandırmak değil. Biz parti olarak seçim vakti geldiğinde sadece esnafın vatandaşın yüzünü görenlerden değiliz. Esnaf ciddi sıkıntılar yaşıyor. Ve ziyaretlerimiz de de görüyoruz ki gerekli desteği halen göremiyorlar” dedi.

İYİ Parti Malatya il başkanlığı esnaf ziyaretlerini sürdürerek sorunları yerinde tespit edip raporlamaya devam ediyor. Bu kapsamda çarşı esnafını dinleyen İYİ Parti Malatya il başkanı Süleyman Sarıbaş, hükümetin esnafa verdiği miktarın yetersiz olduğunu belirtti.

Beraberindeki heyet ile tüm esnafları tek tek dolaşan başkan Sarıbaş, esnafların dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Başkan Sarıbaş, “Salgın nedeniyle herkes zor durumda. Bunların başındaysa esnaflar geliyor. Sürekli kapatılan ve gerekli desteği görmeyen esnaf evlerini arabalarını satıyor. Borçlarını ödeyemiyor. Devletse sürekli kapalı tuttuğu esnafa şaka diyeceğimiz rakamlarla destek olduğunu söylüyor. Bizler bu durumu anlayamıyoruz. Devlet resmen vatandaşı ile dalga geçiyor. Bu esnaflar evlerine ekmek götüremiyor. Borçlarını ödeyemiyor. İş yapmadıkları halde vergi ödüyor. Esnaflarımızın borçları bir yıl ertelenmeli. Artık gerekli destek verilmeli” dedi.

“VERİLEN DESTEK ŞAKA GİBİ BİR RAKAM”

Ziyaret esnasında konuşan esnaflar, “Esnaf olarak iyi olmaya çalışıyoruz. Borçlarımızı ödemek için evlerimizi arabalarımızı satıyoruz. Devletin verdiği destek ise sadece 3 bin lira. 3 bin lira şaka gibi bir rakam. Bu miktar personelimizin gideri dahi değil. Esnafa sahip çıkılmalı. Gerçekten çok zor durumda. Açık olduğumuz müddetçe iş yapıyoruz. Ufak tefekte olsa bir şeyler yapıyoruz. Artık çok iş yapma derdinde değiliz. Artık ayakta kalmanın, karnımızı doyurmanın peşindeyiz. 17 gün kapalı kaldık. Hepimizin çeki vardı. Ona rağmen ödedik. Kredi kartı borcu vardı. Bu 17 günlük süreçte onları da ödedik. Hadi bu ay ödedik önümüzdeki ay ne yapacağız?” diye sordu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login