3 sene önce
3 sene önce

CHP Ahmetli İlçe Başkanı Halil Buran, ekonomiyi değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ahmetli İlçe Başkanı Halil Buran, “Korona bize iktidarın öve öve bitiremediği, uçtuğunu söylediği ekonominin aslında ne durumda olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Dünyanın çeşitli ülkeleri vatandaşına esnafına maddi manevi destek olurken, Türkiye’de bunu başaramadık” dedi.

CHP Ahmetli İlçe Başkanı Buran, ekonomiyi değerlendirdi. Başkan Buran Ecevit döneminde yaşanan kriz ile şuan ki iktidar döneminde yaşanan krizi karşılaştırırken, o dönemlere göre daha sıkıntılı süreç yaşandığını belirtti.
DEVALÜASYONU ŞUANDA DA YAŞIYORUZ
Başkan Buran, “2001 krizinde devalüasyon oldu dediler. Faizler yükseldi dediler ama biz üzüm üreticisiyiz. Üzümlerimiz 80 kuruş civarındayken devalüasyon ile birlikte bin 600 liralara çıktı. Çiftçiye destek olundu. Çiftçi borçlarını kısmen ödedi. Ama şu anki durum tamamen farklı. Şuan devalüasyon yine var ülkede. Son bir buçuk yılda her şey yüz de yüz arttı. Çiftçinin borç yükünün altından kalkması imkansız hale geldi. Tarlalar, traktörler hacizli durumda. Bu yüzden daha zor bir dönemdeyiz. O dönemlere göre daha sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
KORONA EKONOMİMİZİN DURUMUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Korona virüs vaka sayılarının ilçelerinde de düşüşe geçtiğini belirten başkan Buran, “Şuan ilçemizde vaka sayıları azalmış durumda. Sanayinin az geliştiği ve tarımın yapıldığı bir ilçe olduğu için korona vakalarımızda azalmış durumda. Fakat bu koronanın ilçemizde ve diğer ilçelerde olduğu gibi ekonomik sıkıntıları oldu. Aslında az önce söylediğiniz gibi ekonomi 2018 ‘de başlayan sıkıntılar iktidarın öve öve bitiremediği ekonomimizin uçtuğunu söylediği, Türkiye’nin dünyanın ilk on ekonomisinin içine girdiği söylemlerinin aslında doğru olmadığını korona bize gösterdi. Korona ile bunu anladık. Dünyanın çeşitli ülkeleri bu süreçte vatandaşına maddi manevi destek olurken biz bunları Türkiye’ de başaramadık. Buda ekonomimizi gözler önüne serdi. Biz bunları anlatıyoruz. Fakat insanlar bunu bir türlü anlayamıyor. Ama korona ile birlikte bu sıkıntıyı esnaf çiftçi kendisi görmüş oldu. Artık vatandaşın da cebine de yansıyınca haykırışlar da yükselme oldu” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login