3 sene önce
3 sene önce

Prima & Unicef Hayat Kurtarma İle Geçen 15 Yılı Kutluyor

Türkiye’de 33 yıldır yenilikçi ve güvenilir ürünleriyle bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimi için çalışan Prima, 15 yıl önce UNICEF ile yaptığı ortaklık doğrultusunda dünya çapında yürütülen çalışmalarla bir milyona yakın yenidoğanın hayatını kurtarmaya yardımcı oldu 

 

 

Her zaman ailelerin ve bebeklerin yanında olan Prima'nın, bu yıl UNICEF ile olan 15 yıllık küresel ortaklığının yıl dönümü. Bu iş birliği sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki anne ve bebekleri etkileyen, aşılama ve hijyenik doğum uygulamaları ile kolayca önlenebilen fakat ölümcül bir hastalık olan Yeni Doğan Tetanosunun (MNT) 26 ülkede ortadan kaldırılması için pek çok çalışma gerçekleştirildi. 

 

Bu iş birliği, 2006 yılında UNICEF logosu taşıyan her bir satın alınan Prima paketinin UNICEF'e bir aşı bağışlanacağı vaadiyle başladı. Prima ile UNICEF birlikte yaptıkları çalışmalarla geniş kapsamlı ve kalıcı bir değişime öncü olmayı başardılar:

  • Aşılamayla hastalıktan kurtarılan yeni doğan sayısını tahmini olarak bir milyona ulaştı 
  • Dünya çapında 100 milyon anne ve bebeklerini MNT'den korudu 
  • MNT'den kaynaklı yeni doğan can kayıplarının sayısını 60 oranında azalttı

 

Milyonlarca bebeğin sağlıklı bir hayat sürebilmesi için gerçekleştirilen bu çalışmaya olan desteğin artması adına Türkiye’de de 2006 yılında Prima “1 Paket = 1 Hayat Kurtaran Aşı” kampanyasını yürütmüş, kampanya kapsamında oyuncu Bennu Gerede de Doğu Timor’daki aşılama çalışmalarını ve aşılanan çocukları fotoğraflayarak “Prima ile Hayata 1 Şans Ver” sergisinin gerçekleşmesine katkıda bulunmuş, gerçekleştirilen sergiye pek çok ünlü isim de katılım göstererek destek vermişlerdi.

 

Başarıyla geçen 15 yılın ardından Prima ve UNICEF ebeveynlere, ailelere, perakendecilere, çalışanlara, projenin ana ortaklarına ve birlikte gerçekleştirilen bu çalışmaya dahil olan herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyor. 

 

Gerçekleştirilen toplantıda Procter & Gamble Avrupa Bebek Bakım Kıdemli Başkan Yardımcısı Ranya Shamoon konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Prima ve UNICEF güçlerini birleştirerek, dünya çapında sayısız ailenin ve bebeğin hayatını doğrudan etkileyen büyük ve uzun süreli bir değişikliğe imza attı.  Bu vesileyle, kampanyamız süresince UNICEF logolu bir Prima paketi satın almış olan herkese teşekkür etmek istiyoruz; katkılarınız sayesinde, her bebeğin dünyasını daha iyi hale getirme yolculuğumuzda MNT'yi ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için sahadaki hayati çalışmayı destekleyebildik. Birlikte, bugünün ve gelecek nesillerin anneleri ve bebeklerinin hayatlarını değiştirdik.”

 

UNICEF, Özel Bağış ve Ortaklıklar Bölümü Direktörü Carla Haddad Mardini ise;

15 yılı aşkın bir süredir Prima ile olan ortaklığımız, sessiz bir tehlike olan Yeni Doğan Tetanosundan yaklaşık 1 milyon yeni doğan bebeğin hayatını kurtarmaya katkıda bulundu. 100 milyon anne ve bebeklerini korumak için kullanılan 300 milyondan fazla aşı satın aldık. Prima ve ortaklarının desteğiyle birlikte tetanostan kaynaklı yeni doğan can kayıpları 60 oranında azaldı. Bu destek, COVID salgını vurduğunda, MNT aşılama hizmetlerini kesintiye uğratmak ve temel aşılarla çocuklara ulaşmada zor kazanılan ilerlemeyi tersine çevirmekle tehdit ettiğinde daha da önemli hale geldi. Prima gibi markalarla uzun vadeli ortaklıklar aracılığıyla iş birliği yapmak, özel sektörle çalışan UNICEF'in en savunmasızlara nasıl ulaşabileceğinin ve her çocuğun sadece hayatta kalmasını değil aynı zamanda gelişmesini sağladığının mükemmel bir örneğidir." dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login