3 sene önce
3 sene önce

HUAWEI Band 6 akıllı bileklik tüm gün sağlık izleme deneyimi sunuyor

Her yeni nesilde inovatif ürünleri piyasaya süren HUAWEI kısa süre önce akıllı giyilebilir cihaz pazarında bir kez daha devrim yaratan yeni akıllı bileklik HUAWEI Band 6'yı tüketicilere sundu.
 

Teknolojik araştırma ve yeniliğe kendini adayan HUAWEI, tüketici ihtiyaçlarına ve iç görülerine dikkat ederek, akıllı bileklik deneyiminin geliştirilmesine öncülük ediyor. Her yeni nesilde inovatif ürünleri piyasaya süren HUAWEI kısa süre önce akıllı giyilebilir cihaz pazarında bir kez daha devrim yaratan yeni akıllı bileklik HUAWEI Band 6'yı tüketicilere sundu. 

 

HUAWEI Band 6, canlı içerik ve şık bir tasarım sunmak için 1,47 inç AMOLED ekrana sahip. Gövdesi sadece 18 gram olan akıllı bilekliğin yumuşak ve cilt dostu kayışı kullanıcılara rahat bir kullanım deneyimi sağlıyor.

 

Sağlık izleme teknolojisindeki gelişmeler sayesinde HUAWEI Band 6, tüm gün SpO2, kalp atış hızı, stres, uyku kalitesi izleme sağlayarak kullanıcılara daha sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmak için profesyonel tavsiyeler de sunuyor.

 

HUAWEI Band 6, birçok kullanıcının doğru egzersiz rehberliğinden yoksun olduğu göz önüne alındığında, kullanıcıların bilimsel egzersiz yöntemlerini benimsemelerine yardımcı olmak için 96'ya kadar egzersiz modu ve profesyonel egzersiz verilerini izleme ve analiz etme özelliklerine sahip.

 

Doğru ve akıllı sağlık izleme için tüm gün SpO2 izleme

Birçok kullanıcı kan oksijen satürasyonu kavramını önemsemiyor. SpO2 (kan oksijen satürasyonu), kandaki birleşik oksijen ve hemoglobin hacminin toplam hemoglobin hacmine, yani kandaki kan oksijen konsantrasyonuna yüzdesidir. Solunum sisteminin önemli bir fizyolojik parametresi ve vücudun oksijen tedarik durumunu yansıtabilen önemli yaşamsal belirtilerden biri olan SpO2 seviyesi yüzde 90'ın altında olduğunda yorgunluk, hızlı kalp atışı ve enerji eksikliği gibi semptomlara birlikte düşük kan oksijen satürasyonu olarak düşünülebilir.

 

Basitçe söylemek gerekirse, SpO2 seviyesi, kan oksijen seviyesindeki, kalp atış hızı dalgalanmalarındaki, uyku derinliğindeki ve kullanıcıların sağlık taleplerinin pratik değerlendirmesine dayanan egzersiz verilerindeki değişiklikler yoluyla vücut durumunu takip eder.

 

HUAWEI, kullanıcı sağlığını ürün geliştirmenin ana amacı olarak konumlandırıyor. 2019'da HUAWEI, SpO2 izleme özelliğini ilk kez giyilebilir cihazlara uyguladı. Tek seferlik bir SpO2 izlemeyle alınan ölçüm, kullanıcıların mevcut fiziksel durumlarını anlamalarına yardımcı olabilir. HUAWEI TruSeen 4.0'ın derinlemesine optimize edilmiş donanım modüllerine ve AI güç tasarrufu algoritmasına dayanan HUAWEI, SpO2 izleme özelliğini 2020'de Tüm Gün SpO2 izleme özelliğine yükseltti. HUAWEI'nin Tüm Gün SpO2 izlemeyi destekleyen ilk akıllı bilekliği olan HUAWEI Band 6, kullanıcının sağlık durumunu günün her saati izleyerek ve SpO2 seviyeleri çok düşük olduğunda otomatik olarak uyarılar göndererek, kullanıcıların derhal harekete geçmesine ve sağlıklarını proaktif olarak yönetmesine yardımcı oluyor.

 

7/24 proaktif sağlık hizmeti, pasif tedaviyi aktif korumaya dönüştürür

Hepimizin bildiği gibi, alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız sağlığımızı etkileyen temel faktörlerdir. Sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmek için günlük beslenme, egzersiz ile uyku dahil fiziksel ve psikolojik sağlığımızı dikkate almalıyız. Geçmişte insanlar genellikle kendilerini iyi hissetmediklerinde veya hasta olduklarında teşhis için hastaneye giderler ve ardından ilaç alıp diyetlerini ve istirahatlerini doktorun talimatlarına göre ayarlarlardı. Böyle bir pasif tedavi semptomları iyileştirebilir, ancak temel sebebi iyileştiremez. Pasif tedaviden aktif korumaya geçmek istiyorsak, akıllı giyilebilir cihazlardan gelen gerçek zamanlı izleme ve önerilere kulak vermemiz gerekiyor. 

 

Uygun bir fiyat etiketine sahip kapsamlı ve lider bir akıllı bileklik olan HUAWEI Band 6’nın çok daha fazla sağlık özelliği var. Tüm Gün SpO2 izlemenin yanı sıra HUAWEI Band 6, 24/7 aktif sağlık yönetimi sunmak için HUAWEI TruSeen 4.0, HUAWEI TruSleep 2.0 bilimsel uyku izleme, HUAWEI TruRelax stres izleme, adet döngüsü yönetimi ve diğer işlevleri destekliyor.

 

Örneğin, kardiyovasküler hastalıklar, dünya çapında bir numaralı sağlık tehdidi. Aritminin erken belirtileri pek de belirgin olmadığından, hastaların daha düşük farkındalığa sahip olmasına ve erken tarama ve tanı için aktif olarak tedavi edilmesinin zor olmasına sebep oluyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, akıllı giyilebilir cihazlar, geleneksel izleme yöntemlerinin eksik kaldığı noktaları etkili bir şekilde doldurarak aritmi taraması için yeni bir yol açıyor. HUAWEI Band 6, kullanıcılara sürekli, hızlı ve doğru bir şekilde kalp atış hızı izleme olanağı sunarak kalp sağlığına gerçek zamanlı bakmalarına yardımcı olan, geliştirilmiş HUAWEI TruSeen 4.0 kalp atış hızı izleme teknolojisine sahip.

 

Modern toplumda uyku bozukluğu, farklı mesleklerden ve farklı yaşlardan insanları kötü şekilde etkiliyor. Tıbbi ekipman ve mekanların gereksinimleri nedeniyle, uyku kalitesi izleme ve ilgili hastalık taramaları yaygın olarak kullanılamıyor. HUAWEI Band 6, uyku kalitesini bilimsel şekilde izlemek için HUAWEI TruSleep 2.0 özelliğine sahip ve kullanıcıların uyku kalitelerini daha iyi anlamalarına, sorunları bulmalarına ve profesyonel tıp kurumlarından derhal yardım almalarına yardımcı oluyor.

 

Spor salonu üyelikleri ve çeşitli spor programları güçlü bir öz motivasyon gerektiriyor. Yoğun bir çalışma temposu bu motivasyona ket vurabiliyor. İp atlama modu, HUAWEI Band 6'da bulunan en yeni 96 egzersiz modundan biri. Sadece ip atlama tekrarlarını doğru bir şekilde izlemekle kalmıyor, aynı zamanda ardışık tekrar sayısı gibi egzersiz verilerini de sağlayarak kullanıcıların odaklanmasını sağlıyor. HUAWEI'nin tescilli HUAWEI TruSport profesyonel egzersiz algoritması, teşvik sistemi ve egzersiz özellikleriyle birlikte, sınırsız bir fitness deneyimi sunmak için çeşitli bilimsel egzersiz kayıtları alarak her yerde kullanıcının kişisel spor salonuna dönüşebiliyor.

 

Ancak geçmişte sağlık yönetimi ciddiye alınmamış olabilir. insanların sağlık yönetimi kavramı değişmeye ve daha yüksek bir öncelik haline geldi. İnsanlar proaktif olarak dijital bir şekilde sağlık yönetimini devreye sokmaya isteklidir. Gelecekte sağlık yönetimi, toplumun ve teknolojinin gelişiminde ve ayrıca akıllı giyilebilir cihazların trendinde önemli bir itici güç olacaktır.

 

HUAWEI Band 6'nın tasarımı, kullanıcılara yeni bir akıllı bileklik biçimi sunan moda, rahat kullanım, sağlık yönetimi ve bilimsel egzersiz takibi unsurlarını bir araya getiriyor. Kullanıcının günlük aktivitelerini ve fizyolojik koşullarını izliyor, kullanıcının sağlık verilerindeki algısını ve kontrolünü iyileştiriyor ve herhangi bir yerde kısıtlı sosyal ve kişisel koşullarda bile sağlık yönetiminde büyük bir rol oynuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login