3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Karahan: “Türkiye Cumhuriyeti, iktidar, mafya ve tetikçi medya üçgenine sıkıştı”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Sedat Peker’in yayınladığı videolara ilişkin konuştu.
CHP’li Karahan, Bodrum’daki marinadan, diğer iddialara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına ilişkin konuştu. Karahan şunları söyledi:

“İKTİDAR DİLİNİ YUTMUŞ”
 

“Türkiye Cumhuriyeti, iktidar, mafya ve tetikçi medya üçgenine sıkışmış vaziyette. Kaçak bir suç örgütü liderinin iddiaları, itirafları resmen bir skandal olmasına rağmen tüm Türkiye bunu konuşurken iktidar dilini yutmuş gözleri görmez olmuş durumda ve hiç ses gelmiyor. Bir tane savcı da harekete geçmiyor ya da geçemiyor. İddialara konu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise her zamanki gibi konunun bağlamından uzak hamasi laflarla muhalefete, gazetelere saldırıyor.”
 

“HERKES SEYREDİYOR”
 

“Bodrum Yalıkavak Marinası ile ilgili ise el değiştirme iddiaları ortaya atıldı. Bu konunun da kesinlike araştırılması ve soruşturması gerekiyor. Ancak ne yazık ki ülke öyle bir hale geldi ki İçişleri Bakanlığı’nı bağlamayan, yüce divanı ilgilendirmeyen bu konu bile savcılar tarafından cesaretleri olmadığı için araştırılamıyor. Herkes seyrediyor. Soylu olmasa Bursa’da bir köfteciye, Mehmet Ağar olmasa Marina’ya çöküleceğine dair ifadeler kullanılıyor. Ağar’ın görev tanımı nedir? Hangi sıfatla böyle bir şey söyleyebiliyor? Bir ülkede köfteciyi de marinayı da kafeyi de simit tezgahını da koruyacak tek bir güç vardır o da bu milletin vergilerini verdiği devletin kurumlarıdır. Vatandaşın malını, mülkünü koruyacak tek sorumlu devlettir.”

“TÜRKİYE’NİN MAFYAYLA VE MAFYAYLA İLİŞKİLİ İKTİDARLARLA İŞİ OLMAMALI”

CHP’li Karahan son olarak, “100. yaşına ayak basacak Türkiye Cumhuriyeti’nin mafyayla, mafyayla ilişkisi olan iktidarlarla, yandaş ve aracı medyayla artık işi olmamalı. Bu ülkenin gerçekten cesur cumhuriyet savcılarına, cesur yürekli, korkusuzca gerçekleri yazabilecek bağımsız bir medyaya ve halkını gerçekten düşünen bir iktidara ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyeti bu seviyeye, bu iğrençliklere konu olacak bir ülke değildir ve layık olduğu konuma Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gelecektir. Bu ülkeyi gayri meşru ilişkilerden kurtaracağız. Şeffaf bir yönetimle, devletin tüm kurumlarının bir lokomotif gibi çalışmasını sağlayacağız. Biz buna hazırız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login