3 sene önce
3 sene önce

Aliağa Pazarı Kovid-19 Önlemleriyle Kuruldu

Atatürk Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde hizmet veren Aliağa Cumartesi Pazarı, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bugün kuruldu.

 

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kurulan pazar yerinde Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri, sık sık denetimlerde bulundu. Esnafa ve vatandaşa kovid-19 kurallarına uymaları konusunda anonslar yapıldı.

 

ZABITA EKİPLERİ’NDEN KOVİD-19 DENETİMİ

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar öncülüğünde gerçekleştirilen denetimlerde hem vatandaşa hem de esnafa maske ve sosyal mesafe kuralları hatırlatıldı. Pazarcı esnafı pazar alanına HES kodu sorgulamasının ardından alındı. Pazar tezgahları arasında 3 metre mesafe kuralı uygulandı. Maskesiz girişlere izin verilmedi. Pazar yeri girişlerinde Aliağa Belediyesi El Dezenfektan Üniteleri de her zamanki gibi hazır bulunduruldu. Kovid-19 denetimlerinin yanı sıra ürün etiketleri de kontrol edildi.

 

ALİAĞA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRÜ MUSTAFA TAHİR ACAR: “GÜN BOYU ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesine istinaden Aliağa Cumartesi Pazarı’nın 1 Haziran’a kadar Cuma günleri kurulacağını belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, “Bu hafta ürün satışında her hangi bir kısıtlama bulunmadığından hem alt katı hem de üst katı tamamen açtık. Sabahın erken saatlerinde pazar yerine gelen pazarcı esnafına HES Kodu sorgulaması yaptık. Gün boyu giriş ve çıkışlarda Kovid-19 ile ilgili önlemlerimizi aldık. Maske, mesafe, Fiyat etiketi ve yüksek sesle satışla ilgili denetimlerimizi aralıksız gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login