3 sene önce
3 sene önce

Dünyaca Ünlü Bilim İnsanları Mayıs Ayında Sabri Ülker Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda Buluşacak

Sabri Ülker Vakfı, Harvard Üniversitesi bünyesinde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi ile iki yılda bir gerçekleştirdiği ve bilim dünyasının en dikkat çekici etkinliklerden biri olarak kabul gören Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. Online olarak düzenlenecek etkinlik 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

 

Sabri Ülker Vakfı, toplum sağlığının geleceğine katkı sağlama, toplumun her kesimine beslenme, gıda, sağlıklı yaşam konularında güvenilir kaynaklardan elde edilmiş doğru ve güncel bilgiyi ulaştırmak hedefiyle sürdürülebilir projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sabri Ülker Vakfı ve Harvard Üniversitesi bünyesinde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi’nin iki yılda bir düzenlediği ve dünyanın dört bir yanından metabolizma alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu bu yıl 25 -26 Mayıs tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. 

 

Başkanlığını Prof. Gökhan Hotamışlıgil’in yürüttüğü Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen sempozyum aynı zamanda Sabri Ülker Bilim Ödülü törenine de ev sahipliği yapacak. Genç bilim insanlarını teşvik etme ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olma misyonu çerçevesinde Sabri Ülker Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Sabri Ülker Bilim Ödülü 2021” kazananının açıklanacağı sempozyumda metabolik hastalıkların moleküler ayrıntılarının çözümü ve bu bulguları metabolik hastalıkların tedavisi ve önlenmesinde kullanılması konularına odaklanılacak.  

 

Sempozyumda ayrıca, genç akademisyenlerin uluslararası bilim insanlarıyla buluşması ve yeni ağlar kurması için de bir platform yer alacak.   Pandemi nedeniyle 25-26 Mayıs tarihleri arasında online olarak düzenlenecek Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda, kromozomlardaki DNA sarmalının temel birimi olan nükleozomu keşfeden ve çalışmalarıyla Nobel Kimya Ödülü’nün sahibi olan Roger Kornberg’ın yanı sıra alanında uzman ve prestijli bilim insanları konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login