3 sene önce
3 sene önce

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen’den 19 Mayıs mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, “Gençlik; ülkemizin en değerli varlığıdır. Gençlik sadece gelecek değil, aynı zamanda bugündür. Gençliğin dinamizmi ve gücü, hayal ettiğimiz özgür, adil ve demokratik Türkiye’nin güvencesidir” dedi.

 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe”sini ve “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü hatırlatan Seda Kaya Ösen, kendileri de hem Türk siyasi hayatına atılan genç hem de lideri genç bir parti olarak gençliğe diğer siyasi partilerden farklı yaklaşarak direkt olarak yönetim sorumluluğu verdiklerine dikkat çekti.

 

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, şunları söyledi:

 

“Biz siyaset sahnesine çıkıncaya kadar gençler ayrı bir yerde tutulup kendilerinden koltuk sahibi büyüklerin dediklerini yapmaları beklenirken biz teşkilatlarımızın yönetimlerine aldık. İl ve ilçe yönetimlerimiz oluşturulurken yüzde 20 gençlik kotasını sıkı sıkıya uyguladığımız gibi, İzmir’deki siyasi partiler içinde en genç teşkilata sahip olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Şu anda gençlerimizin siyasal kararlara etkin bir şekilde katılmasını sağlıyoruz. Partimizde gençlik kollarımız yok, gençler ana kademede görev yapıyorlar. Tüm gençleri partimizde siyaset yapmaya davet ediyoruz. DEVA Partisi yönetimleri, Atatürk’ün gençlere bakış açısının vücut bulmuş halidir. Gençliğin enerjisi, bilgisi, cesaretiyle kentimizin ve ülkemizin sorunlarını çözmeye, geleceğimize sahip çıkmaya adayız.”

 

Seçimin sonucunu gençler belirleyecek

 

Seda Kaya Ösen, Türkiye’de 19 yaş ve altındaki nüfusun 24 milyondan fazla olduğunu hatırlatırken, seçimlerde ilk kez oy kullanacak 5 milyonun üzerinde gencin belirleyici rol oynayacağına dikkat çekti. Geleceğe damgasını vuracak olan bu kuşağın hayatı ele alış biçimleri ve değerleriyle kendilerinden önceki kuşaklardan belirgin farklılıklar sergileyeceklerini ifade eden Ösen, “Gençlerimizin hızla gelişen teknolojiler ve dijital platformlara erişiminin kolaylaştırılması ve bu konularda bilgi ve becerilerinin artırılması temel önceliklerimizdendir” diye konuştu.

 

Gelecek gençlikte…

 

Gençlerin kendilerini ifade edebilme, niteliklerini ve becerilerini arttırmaya yönelik programlara sahip olduklarını kaydeden DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, gençlerin adalet duygusunun zedelenmesindeki en önemli sebeplerden biri olan kamuya personel alımlarındaki kayırmacı anlayışı ortadan kaldıracaklarını da dile getirdi. Seda Kaya Ösen, “Beyin göçüne yol açan siyasi, sosyal ve ekonomik gerekçeleri ortadan kaldırarak başta gençler olmak üzere yurt dışına beyin göçünü azaltacak ve tersine beyin göçünü sağlayacak ortamı oluşturacağız. Kısa eğitim programları, stajlar, sertifikalar, uzaktan eğitimler, dijital eğitim mecraları ve ücretsiz dijital geliştirme atölyelerinin oluşturulmasını sağlayarak genç nüfusun topluma ve refaha katkısını en üst seviyeye çekmeyi hedefliyoruz. Genç girişimciliği teşvik edeceğiz. Gençlerin çalışma hayatı ile erken yaşta tanışmasını sağlayacak iş modelleri geliştireceğiz. Gençlerimizi aktif iş gücü programlarından daha fazla yararlandırarak niteliklerini ve becerilerini arttıracak, kendi işini kurmak isteyenlere verilen girişimcilik eğitimlerini ve desteklerini fırsat eşitliği ve etkinliği sağlayacak şekilde gözden geçireceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login