3 sene önce
3 sene önce

Canon’dan Uluslararası Astronomi Gününe Özel Kutlama

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, son zamanlarda ilgi odağı olan astronomiyle ilgili bilgi sağlamak ve ilham vermek adına 15 Mayıs Uluslararası Astronomi Günü için ünlü astronom Mark Thompson ile iş birliği yaptı. 

Son zamanlarda uzay misyonlarına ve galaksiler arası uzay araştırmalarına odaklanmayla birlikte güneş sistemine ve astronomiye dönük yeni bir ilgi oluştu. Canon, ailelerin güneş sistemi hakkında bilgi edinmesine ve yeni nesillerin uzay kaşiflerindn ilham almasına yardımcı olmak için, bu Uluslararası Astronomi Günü’nde, televizyon sunucusu, yazar ve dünya çapında ünlü bir astronom olan Mark Thompson ile iş birliği yaptı ve kendisinin Canon Creative Park ile ilgili tavsiyelerini sizlerle paylaştı. 

2021 daha şimdiden insanın olağanüstü başarılarına şahit oldu; NASA’nın Perseverance Rover’ı Mars’a indi ve Space X’in Starlink misyonu hâlen devam ediyor. Bu yıl haber sayısının artmasıyla birlikte, uzay keşiflerine olan ilgi arttı. Nitekim, Twitter’da astronomi ve yıldızlardan bahsetme oranlarında 41 artış görüldü.

Canon’un Creative Park’ında ise yaratıcı olanaklar sunan birçok farklı 3D uzay temalı kağıt setleri, duvara asılan süslemeler ve gezegenlerle ilgili çıkartmalar yer alıyor. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz ve evden baskı alabileceğiniz Creative Park çıkartmaları, ailelerin uzay hakkında eğlenceli bir şekilde bilgi edinebilmelerine olanak tanıyor.

Canon’un zengin astronomi temalı çıkartma koleksiyonunu keşfedin:

  • Güneş sisteminin yapısı hakkında bilgi edinmek için bir 3D hareketli güneş sistemi
  • Oyun odasının duvarlarını süslemek için gezegenler temalı duvar çıkartmaları sayfası
  • Baskısı alınabilir Ay aracı[iv] ile keşfe çıkabileceğiniz bir Ay yüzeyi zemini
  • Ay’a iniş yapmanın nasıl olduğunu hayal etmek için Apollo Ay Modülünün 3D modeli

Mark Thompson’un astronomiyle ilgili ayrıntılı ipuçları şöyle;

 

  • Gözlemci olun ve tarihi dönüm noktalarını öğrenmeye çalışın: Ay, Dünya’nın her köşesinden görülebiliyor. 50 yıl önce milyonlarca kişi Neil Armstrong ve Buzz Aldrin’in Ay yüzeyinde yürüyen ilk insanlar olmasını izledi. Canon’un Creative Park’ındaki Apollo Ay Modülü[vii]   bu tarihi başarının ikonik bir sembolüdür. Peki Apollo 11’in indiği yerin Sessizlik Denizi olarak adlandırıldığını biliyor muydunuz? Sessizlik Denizi’ni görmek için bir Ay haritası alın (örneğin, NASA’nın web sitesinden alabilirsiniz) ve bulmaya çalışın. Ay yüzeyinde büyük gri bir lekeye benzer ama aslında bir deniz değil, lav birikintisidir.

 

  • Gökyüzü hareketli sürprizlerle doludur: Dikkatlice bakarsanız, diğerlerinden daha hızlı hareket ediyor gibi görünen bazı yıldızlar olduğunu fark edebilirsiniz. Bunlar yıldızlar değil, uydulardır. Bunun en bilinen örneği, uzayda deneyler yaparken astronotların ve bilim insanlarının yaşadığı dev bir bilim laboratuvarı olan Uluslararası Uzay İstasyonu’dur. Gelecek yıllarda, Canon’un Creative Park’ındaki Uzay Oteli[viii]’ne benzer yerlere uzay tatilleri olabilir ancak şimdilik en azından, hayal gücümüzü kullanarak bunun nasıl olacağını tasarlayabiliriz. 
  • Yeni sınırlar hayal edin: Atalarımız, yıldızlar arasındaki tuhaf hareketleri nedeniyle gezegenlere Latince “gezginler” anlamına gelen “gezenler” adını verdiler.   Çıplak gözle Mars da dahil olmak üzere gökyüzünde aynı anda beş gezegeni görmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Creative Park’ın Üç Boyutlu Mars’ı[ix] kızıl gezegenin yüzeyinde durmanın nasıl bir şey olacağını hayal etmenize yardımcı oluyor.

 

  • Yolculuğunuzun haritasını çıkarın: Mars, şüphesiz insanların ziyaret edeceği sıradaki uzay hedefi. Mars’a yeni inen Perseverance Rover gibi Mars yüzeyini haritalayan uzay taşıtları, yıldızlar dünyasına adımımızı atarken, gittiğimiz yeri tanımak açısından çok önemli. Creative Park’ın Mars Curiosity Rover[x]’ını kullanarak bir rover da siz gönderebilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login