3 sene önce
3 sene önce

Türkiye’nin ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama Kampanyası başladı

Türkiye ’nin ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası, tarımsal üretim gibi çok önemli bir alanda faaliyet gösteren biyoteknoloji şirketi PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş. oldu. Şirketin ‘Akıllı Bakteri Teknolojisi’ adlı kampanyası 60 gün sürecek ve yatırımcılar arz edilen payları alarak şirkete ortak olabilecek. Başlar başlamaz yoğun bir yatırımcı ilgisinin olduğu kampanyanın ilk gününde fonun yüzde 20’si toplandı. 

 

 

Türkiye’deki ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası, fonbulucu.com tarafından başlatıldı. Yeni nesil bir finansal sistem olarak sermayeyi tabana yaymak misyonuyla hayata geçirilen Paya Dayalı Kitle Fonlamasının ilk girişimci şirketi Promoseed Biyoteknoloji A.Ş. olurken, şirketin Akıllı Bakteri Teknolojisi adlı kampanyası platformda fonlanmaya başladı. 300 bin TL’lik fonlamaya ulaşması hedeflenen kampanya, 7 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek. Kampanyaya yatırım yapmak isteyenler, fonbulucu.com’un online sistemine kolaylıkla üye olarak 1 TL’den başlayan alt limitle diledikleri miktarla girişimden pay alarak ortak olabilecekler.

 

Biyoteknolojik ürünlerle güçlü ve sürdürülebilir tarım hedefi

 

2008 yılından bu yana tarım odağında bakteriler üzerinde bilimsel çalışmalar yürüten PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş., kendi alanında on yılı aşkın tecrübeye sahip bilim adamları, teknoloji uzmanları ve girişimciler tarafından kurulmuş biyoteknolojik ürünler geliştiren ve üreten üniversite odaklı bir oluşum. Tarım sektöründeki dışa bağımlı yüksek teknolojik ürünleri yerli ve ülkemiz şartlarına uygun olarak üreten şirket, geliştirdiği Akıllı Bakteri Teknolojisi sayesinde tarım girdilerinde ciddi bir azalış sağlamak, üretim ve verimliliği arttırmak için çalışıyor.

 

Faaliyetlerine Erciyes Teknopark’ta devam eden şirketin Bac-OMET ve Bac-IMET olarak iki ana gruba ayrılan ürünleri 10 yılı aşan bilimsel araştırmalar sonucu geliştirildi. Üretim için gerekli tüm izinleri alınan teknolojinin patent başvurusu da tamamlanmış durumda.  Tarımsal üretim verimini yaklaşık yüzde 20 oranında artırabilecek farklı ürünler için Tarım Orman Bakanlığından şu anda 6 ürün için lisans ve tescil belgelerini alarak üretim aşamasına geçen PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş.’nin biyoteknolojik ürünleri; bitki büyümesi teşvikine, zararlı böceklerin kontrolüne ve mantar hastalıklarının engellenmesine yardımcı oluyor.

 

“PromoSEED’in Türkiye tarımının gelişimine katkıda bulunacağına inanıyoruz”

 

Türkiye’deki Paya Dayalı Kitle Fonlanmasının başlangıç projesinin PromoSEED olmasının asla bir tesadüf olmadığını ve bir tarım projesi olan bu projenin Türkiye’nin geleceğine damga vuracağına inandıklarının altını çizen fonbulucu.com Platformları Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, “Ülkemiz tarımının geliştirilmesinde PromoSEED’in çok büyük katkıları olacağını gördük ve Paya Dayalı Kitle Fonlamasının ilk kampanyasını PromoSEED ile yapma kararı aldık. Yakın bir zamanda da bu kararımızın ne kadar doğru olduğuna hep birlikte şahit olacağız” dedi.

 

fonbulucu.com’un ve ekibinin destekleri ile kampanya hazırlık sürecini tamamladıklarını ve fonlanmaya çıktıklarını belirten PromoSEED CTO’su Orhan Kızılkaya ise Paya Dayalı Kitle Fonlamasının Türkiye’deki ilk kampanyasında var olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Orhan Kızılkaya, “Şirket olarak çok ciddi bir bilimsel altyapımız ve deneyimimiz var. Biyoteknolojik ürünlerimizle laboratuvar sürecinden endüstriyel boyuta geçme aşamasındayız. Tam da bu aşamada ülkemizde tarımsal biyoteknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak isteyen halkımıza ve yatırımcılarımıza şirketimize yatırım yapmaları konusunda davette bulunuyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login