3 sene önce
3 sene önce

Milletvekili Özkan Yalım, kanun teklifine tepki gösterdi.

Milletvekili Yalım, kanun ile sigorta şirketlerinin  ödemeleri artıracağını üstüne kaskodan dolayı orijinal parça değil yan sanayi parça takma haklarına sahip olacaklarını söyledi.

Yalım: "Eyy Ak Parti Vekilleri Siz Vatandaşın Lehine mi Yoksa Sigorta Şirketlerinin Lehine mi Bu Tasarıyı Getirdiniz? diye sordu.

CHP'li Vekil Yalım konuya ilişkin açıklamasında: "Türkiye'de 24 milyon civarında araç dönüyor. AK Parti Milletvekilleri 24 milyon araç sahibi ve sürücülerini ilgilendiren bir kanun tasarısını Meclis’e getirdiler.

Önümüzdeki günlerde Genel Kurul’a inecek olan kanun teklifinde artık sigorta şirketleri karşı ödemeleri daha az yapacaklar, belirli bir muafiyet koyacaklar. Kaskodan dolayı orijinal parça değil yan sanayi parça takma haklarına sahip olacaklar ve bir çok araç sahibi daha fazla prim ödemek zorunda kalacak.

AK Parti vekilleri acaba bu kanunu getirirken vatandaşın lehine mi yoksa sigorta şirketlerinin lehine mi çalışıyorlar. Ben tüm vatandaşlarımız için özellikle ulaştırmadan sorumlu bir milletvekili olarak bu kanunla ilgili haklarını korumak adına Meclis’te sonuna kadar gerekli koruma ve savunma için elimden geleni yapacağım. Her zaman ki gibi Yan Sanayi İktidar'dan Yan Sanayi Kanun Teklifi" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login