3 sene önce
3 sene önce

Emirates, Acil COVID-19 Yardım Malzemelerini Taşımak İçin Hindistan İnsani Yardım Hava Köprüsünü Hizmete Soktu

Emirates, Acil COVID-19 Yardım Malzemelerini Taşımak İçin Hindistan İnsani Yardım Hava Köprüsünü Hizmete Soktu

 

  • Emirates, Dubai’den Hindistan’daki dokuz şehre gerçekleşen tüm uçuşlarında yardım malzemelerinin gönderilmesi için STK’lara ücretsiz kargo kotası sunacak.
  • Hava köprüsü girişimi, insani yardım topluluğu tarafından üstlenilen çeşitli yardım çabalarını desteklemek üzere Emirates tarafından sunulan büyük bir katkıdır.
  • Uluslararası İnsani Yardım Şehri (IHC) ile koordineli olarak, Dubai’den Hindistan’a DSÖ kargosunu taşıyan ilk uçuşlar başlıyor.

Emirates, ülkedeki ciddi COVID-19 salgınını kontrol etme mücadelesinde Hindistan’ı desteklemek için acil tıbbi ve yardım malzemelerinin taşınması amacıyla Dubai ile Hindistan arasında bir insani yardım hava köprüsü kurdu.

Emirates, uluslararası STK’ların yardım malzemelerini ihtiyaç duyulan yerlere hızla ulaştırmalarına yardımcı olmak amacıyla Hindistan’daki dokuz şehre tüm uçuşlarında “imkan ve yer olduğu kadar” ücretsiz kargo kapasitesi sunacak.

Geçtiğimiz haftalarda, Emirates SkyCargo, Hindistan’a tarifeli ve özel kargo uçuşlarında ilaç ve tıbbi ekipman taşımaya başladı. Bu hava köprüsü girişimi ise, Emirates’in Hindistan ve STK’lara sunduğu desteği bir üst seviyeye taşıyor.

Emirates'in Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı HH Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum  şunları söyledi: “Hindistan ve Emirates, 1985’te Hindistan’a gerçekleştirdiğimiz ilk uçuştan bu güne kadar bağlantı halindeyiz. Hint halkının yanındayız ve Hindistan’ın tekrar ayağa kalkmasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Emirates olarak, insani yardım çabalarında çok fazla deneyime sahibiz ve Hindistan’daki 9 noktaya haftada yaptığımız 95 uçuşta, yardım malzemelerinin düzenli ve güvenilir olarak taşınabilmesi için geniş gövdeli uçaklar kullanacağız. Dubai’deki Uluslararası İnsani Yardım Şehri, dünyadaki en büyük kriz yardım merkezi olup acil tıbbi malzemelerin taşınmasını kolaylaştırmak için onlarla yakın bir iş birliği içerisinde çalışacağız.”

Emirates, Hindistan insani yardım hava köprüsü kapsamında gönderilen ilk paket, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) gelen 12 tondan fazla çok amaçlı çadırın sevkıyatı olmuştur ve Dubai’deki IHC’nin koordinesi ile Delhi’ye gönderilmiştir.

Uluslararası İnsani Yardım Şehri’nin CEO’su Giuseppe Saba şunları söyledi: “Şeyh Muhammed bin Rashid, Dubai’nin, insani yardım kuruluşları ile koordinasyon içinde, dünyanın neresinde olursa olsun en çok ihtiyaç duyan topluluklara ve ailelere yardım ulaştırılması için Uluslararası İnsani Yardım Şehri’ni (IHC) inşa etti. Dubai’nin Uluslararası İnsani Yardım Şehri ve BM kurumları acil tıbbi ve yardım malzemelerinin taşınması için Emirates SkyCargo tarafından kullanılacak Dubai ile Hindistan arasında insani hava köprüsünün oluşturulması, Şeyh Muhammed bin Rashid’in IHC vizyonunun hayata geçirilmesinin bir başka örneğidir. Geçen yıl Dubai’deki IHC’den 1.292’den fazla paket gönderilmiş ve küresel insani yardım için standart oluşturulmuştur. IHC’nin ortağı Emirates SkyCargo’nun bu ihtiyaç anında Dubai ve Hindistan arasındaki bu insani yardım hava köprüsünü kurmaya yönelik büyük çabalarını takdir ediyoruz”.

Emirates’in kargo bölümü, IHC ile yakın bir iş birliği içindedir ve son birkaç yıldır dünya çapında doğal afetlerden ve diğer krizlerden etkilenen topluluklara yardım malzemeleri sağlamak suretiyle de geliştirilmiştir. IHC, hava köprüsü aracılığıyla yardım çabalarını Hindistan’a yönlendirmede Emirates SkyCargo’yu destekleyecektir.

Ağustos 2020’deki Beyrut Limanı patlamalarının ardından Emirates, yardım çabalarına destek olmak için Lübnan’a kurduğu hava köprüsünde, insani yardım lojistiğindeki uzmanlığını da kullanmıştır.

Emirates, dünya çapındaki pazarların COVID-19 salgınıyla mücadele etmesine destek olma çabalarında, havacılık ve hava kargo taşımacılığına liderlik etmiştir. Hava kargo taşıyıcısı, iş modelini hızla adapte ederek ve Boeing 777-300ER yolcu uçağındaki Ekonomi Sınıfı koltuklarını ve ayrıca acil olarak gerekli malzemeleri taşımak için yolcu uçağının içindeki koltuklarda ve baş üstü gözlerdeki yük dolaplarını çıkartmak suretiyle modifiye mini yük taşıyıcıları ile ek kargo kapasitesi sunarak geçen yıl altı kıtada acil ihtiyaç duyulan binlerce ton KKD ve diğer tıbbi malzemelerin taşınmasına yardımcı olmuştur.

Ayrıca, Emirates SkyCargo, COVID-19 aşılarını Dubai üzerinden, gelişmekte olan ülkelere hızla taşımak için UNICEF ve Dubai Aşı Lojistik İttifakı aracılığıyla Dubai’deki diğer kuruluşlarla ortaklık kurmuştur. Bugüne kadar, Emirates uçuşlarında 60 milyona yakın COVID-19 aşısı taşınmış olup, bu rakam, dünya çapında uygulanan tüm COVID-19 aşı dozlarının yaklaşık 20’de 1’ine denk gelmektedir.

Emirates, altı kıtada 140’a yakın noktaya gerçekleşen planlı kargo uçuşlarıyla, tıbbi malzemeler ve gıda gibi hayati önem taşıyan malzemelere ilişkin tedarik zincirlerinin kesintisiz bir şekilde ulaşmasına yardımcı olmaktadır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login