3 sene önce
3 sene önce

QNB Finansbank banka şubesine gitmeden müşteri olabilmeyi mümkün kılıyor

1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte QNB Finansbank, banka şubesine gitmeden ve ıslak imza olmadan tamamen dijital kanallar üzerinden banka müşterisi olabilmeyi mümkün kılıyor.  Hayata geçen uygulamayla birlikte banka müşterisi olmanın hem daha kolay hem de daha güvenli hale gelmesinin yanı sıra, banka bu yöntemle müşteri olanlara özel avantajlı Dijital Tanışma Kredisi teklifi sunuyor.

 

QNB Finansbank müşterisi olmak isteyenler QNB Finansbank mobil uygulaması üzerinden dolduracakları başvuru formu esnasında bankacılık sözleşmesine dijital onay verebilir, sonrasında banka müşteri temsilcisiyle görüntülü görüşme yaparak kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayabilirler. Ayrıca görüntülü görüşme öncesinde kullanıcılar yeni T.C. kimlik kartları ile cihazlarının NFC özelliğini kullanarak ön kimlik doğrulaması yapabilir ya da bu doğrulama işlemini görüntülü görüşme sonrası kendilerine iletilen belirli bir IBAN numarasına başka bankalardaki hesaplarından para transferi yaparak da gerçekleştirebilirler.

 

Yapılan doğrulamalara ek olarak, görüntülü görüşme esnasında banka temsilcisinin yapacağı kontrollere yardımcı olan bilgi teknolojisi güvenlik uygulamaları da kimlik tespiti ve kontrollerinin daha güvenli yapılmasını sağlıyor. Kimlik tespiti başarılı gerçekleşen kullanıcıların vadesiz mevduat hesapları anında açılıyor, görüntülü görüşme sonrasında FinansŞifre SMS’lerini alarak dijital kanallara giriş yapabiliyor ve dijital kanallardan vadeli mevduat hesabı açıp, kredi kartı ve uzaktan müşteri olanlanlara özel avantajlı Dijital Tanışma Kredisi gibi bankacılık ürünlerinee başvurularını hemen yapabiliyorlar.

 

Hayata geçen uygulama hakkında konuşan QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu şunları söyledi; “Çok hızlı şekilde dijitalleşen bir dünya ve buna paralel olarak değişen müşteri davranışları görüyoruz. Bu değişimden en çok etkilenen sektörlerden biri de şüphesiz ki bankacılık sektörü. Bankacılığın dijitalleşmesinde bir dönüm noktası olarak gördüğümüz uzaktan müşteri edinimi akışı, özellikle pandeminin hayatımıza girmesiyle önemi daha da net anlaşılan ve banka olarak uzun zamandır beklediğimiz ve hazır olduğumuz bir değişiklikti. Bugün ortaya çıkan bu yeni uygulama ve teknolojilerle bankacılık ve finans sektörünün şeffaflaşması, rekabet ortamının güçlendirilmesi, müşterilere sunulan ürün ve hizmetlerin yaygınlaştırılması ve derinleştirilmesini bankacılık sektörü için olumlu gelişmeler olarak görüyoruz. Tüm bu gelişmeler ışığında sektör büyük bir dönüşümün eşiğinde ve finans sektörünün önemli bir oyuncusu olarak biz de yeni iş yapış biçimlerimizle bu gelişmenin kalbinde yer alacağız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login