3 sene önce
3 sene önce

İnovasyona öncülük eden teknoloji yeni ambalajında

Total Madeni Yağlar, TOTAL ve ELF madeni yağları ürün gamına yönelik inovatif ve teknolojik yeni ambalajlarını kullanıcıların beğenisine sunuyor. Yenilenen Total Quartz ve Total Rubia logolarını merkezine alan yeni tasarımları sayesinde TOTAL ve ELF madeni yağları modern ve dinamik bir görünüme kavuştu. Yeni tasarım, özellikle daha az hammadde kullanımı sayesinde her yıl 9 bin 500 ton CO2 eşdeğeri* salınımı önleyerek çevresel etkinin azaltılmasına da katkıda bulunacak.

 

Gösterge paneli konsepti ile ürün seçimi artık daha kolay

 

Ürün konumlandırmasına netlik kazandıran renklendirme stratejisi sayesinde servisler ve son kullanıcılar ihtiyaç duydukları ürünü kolaylıkla seçebilecek. TOTAL ürün grubunda üst segment ürünler için Platin, orta segment ürünler için Gümüş ve daha alt segment ürünler için Bronz seçilirken perfromans tutkusunun ikonu haline gelen ELF ürün grubunda ise orijinal renk ve etiket tasarımlara sadık kalındı.

 

Otomobillerin gösterge panelinden ilham alınarak tasarlanan yeni etiket tasarımında, gösterge panelinin etrafına dizilen ürün özellikleri, segmenti ve OEM onayları bulunuyor. Servisler ve son kullanıcılara, ürünün teknik bilgilerini ve avantajlarını öne çıkaran daha anlaşılır ibareler ve açıklamalar sunuyor.

 

Güvenliği yükseltildi, dayanımı ve ergonomisi iyileştirildi

 

Yeni tasarımla birlikte gelen en önemli özelliklerden bir tanesi de etiketin sol alt tarafında görünen QR kod. Bu QR kod sayesinde son kullanıcılar, artık ürünün orijinal olup olmadığını anlayabilecek. Google Play Store veya App Store’dan indirilebilecek Total ACF uygulaması sayesinde ürünün üzerindeki QR kod okutularak ürünün orijinal olduğu teyit edilebiliyor. Yeni etiket tasarımı, benzerlerinden farklı olup son kullanıcıya motor yağları hakkında bilgi veren radikal bir yenilik niteliğinde…

 

Yeni tasarım ile birlikte kapak tipleri de değişiyor ve iki yeni tip kapağa geçiliyor: Türkiye’de yalnızca Total tarafından kullanılan yüksek güvenlikli “superseal” kapaklar ve dökme kolaylığı sağlayan “körüklü” kapaklar. Körüklü kapaklar ithal ürünlerde yer alırken “superseal” kapaklar Türkiye’deki yerli üretimlerin tamamında yer alacak. Yeni, geliştirilmiş kapak teknolojisi kullanıcılara emniyet ve kullanım kolaylığı sağlıyor.

 

Yeni ambalaj, kavrama, taşıma ve dökme kolaylığı sağlayan daha ergonomik tutamak tasarımı sayesinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yeni tutamak tasarımı ürünün genel anlamda deformasyon dayanımını da iyileştiriyor.

 

Total Turkey Pazarlama ve Teknoloji Direktörü Fırat Dokur, konuyla ilgili olarak “Kapsamlı bir pazar araştırması neticesinde ortaya çıkan yeni ambalaj konseptimiz müşteri odaklı yaklaşımımızın en önemli göstergesi. Günümüzde servisler ve son kullanıcılar, ürünler ve kullanımları hakkında bilgiye ihtiyaç duyuyor ve daha fazla ergonomi talep ediyor. Bundan yola çıkarak ambalajlarımız yeni bir şekil, yeni renkler ve etiket ile yeniden tasarlandı. Farklı renklendirme stratejisi ve yenilikçi etiket tasarımı ile servisler ve son kullanıcılara ürün seçimi ve teknik detayların anlaşılması konusunda da bir kolaylık sağladık. Ürünlerin teknolojik üstünlüklerine de kolayca görülebilecek şekilde yer verdik. Aynı zamanda Türkiye’de madeni yağlar pazarında ilk kez hızlı ve kolay orijinallik kontrolü sağlayan kriptolu QR kod teknolojisi ile sahteciliği önlemek anlamında dev bir adım atmış olduk. Bu yeni teknolojinin sektörde ilk olduğunu tekrar vurgulamaktan gurur duyuyorum” açıklamasını yaptı.

 

Haziran 2020 itibariyle ithal ürünlerle başlayan yeni ambalajların piyasaya sürülmesi süreci Mayıs 2021 itibariyle Türkiye’de üretilen ürün grupları için başlayacak ve yeni ürünler raflarda yerini alacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login