3 sene önce
3 sene önce

Barışın sesi Avrupa’da duyuldu

İmkânı kısıtlı çocuklara karşılıksız müzik eğitimi veren Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, barışın sesini Avrupa’da duyurdu. Avrupa Birliği Günü’ne özel hazırlanan ve AB ülkelerinde de yayınlanan programda orkestra, bir Romantik Dönem eserini dinleyiciyle buluşturdu.

 

Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, barışın sesini müzik ile duyurmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok konser veren ve yerli ve yabancı dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte sahne alan orkestranın üyeleri, imkânı kısıtlı bölgelerde yaşayan çocuklardan oluşuyor. Avrupa Birliği Günü’ne özel hazırlanan “Hep Beraber Umut Bizimle Olsun” isimli NTV-AB yayınında konser veren Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, Romantik Dönem bestecilerinden Carl Maria Friedrich Ernst von Weber’in “Hunters Chorus” eserini dinleyiciye sundu.   

 

Beraberlik çağrısı

NTV-AB yayını, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un ev sahipliğinde ve Seda Öğretir’in sunumuyla gerçekleşti. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı’nın yanı sıra Altan Erkekli ile Ahmet Ümit gibi önemli isimlerin katıldığı yayın, NTV ekranları, AB’ye bağlı ülkelerin televizyonları ve Youtube hesaplarında yayınlanırken, programa kemanlarıyla katılan orkestra üyeleri barışın evrensel dili müzik ile birlik, beraberlik ve barış çağrısında bulundu.

 

Müzik sınır tanımaz

Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülfem Yorgancılar Perçin, böyle önemli çalışmalarla çocukların sosyal ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunduklarını belirtti. Amaçlarının çocukları sanat çatısı altında bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Perçin, “Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’nın bağlı olduğu derneğin kurucusu ve onursal başkanı, opera sanatçısı Selmin Günöz öncülüğünde çalışmalarımıza devam ediyoruz, her geçen gün sesimiz daha geniş kitlelerde yankı buluyor. Müzik sınır tanımaz, engelleri aşar, kalpleri birleştirir… Bu nedenle barışın sesini müzikle duyurmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login