3 sene önce
3 sene önce

Anneler Günü Alışverişlerinde 127 Artış

Özel günlerin pandeminin gölgesinde kutlandığı bu zorlu dönemde tüketicinin online alışverişe olan eğilimi, Anneler Günü alışverişlerinde de etkisini gösterdi. Yenilikçi ödeme ve güvenli alışveriş çözümleriyle online alışverişi hem alıcılar hem satıcılar için kolaylaştıran iyzico, Anneler Günü’nün online alışveriş istatistiklerini paylaştı.

 

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Anneler Günü, pandemi koşullarına rağmen bu sene de unutulmadı. iyziconun Anneler Günü istatistiklerine göre temassız ödeme avantajı sunarak sosyal izolasyonu destekleyen online alışverişte, alışveriş hacmi ve işlem adetleri artış gösterdi.

 

Harcamalar arttı

2021 Anneler Günü’nde alışveriş hacmi ve işlem adetleri önceki yıla göre 2 kat artışla gerçekleşti. Harcamaların hacmi 136 oranında artarken, işlem adetleri 127 artış gösterdi. Banka kartı ve kredi kartı oranında değişiklik olmamakla birlikte banka kartı kullanımı 41e ulaştı.

 

Tek çekim tercih edildi

2020 yılında 30 oranında olan kredi kartı taksitli işlem hacmi bu yıl 36ya ulaştı. Kredi kartıyla yapılan tek çekim işlemlerin adeti, 2 oranında artış oldu. Bu yıl Anneler Günü’nde kredi kartıyla yapılan işlem adetlerinin 85i tek çekim gerçekleşti.

 

Türkiye, anneleri çiçekle mutlu etti

Alışveriş kategorilerinde önceki yılın Anneler Günü dönemine göre değişim olmamakla birlikte çeşitli giyim ve aksesuar mağazaları, gündelik eşya mağazaları ve çiçek kategorilerinde işlem hacmi bazında artış oldu. Giyim ve gündelik eşya kategorisindeki işlem hacimleri yaklaşık 2 kat, çiçek ve dayanıklı tüketim malları kategorisindeki işlem hacimleri ise 4 kat artış gösterdi.

 

Kadınlar sepetleri doldurdu

Erkeklerin sepet tutarı önceki yıla göre 10 TL azalıp 249 TL olurken, kadınların sepet tutarında artış oldu. Kadınlar sepetlerini ortalama 30 TL daha fazla doldurarak 250 TLye ulaştı. Erkekler 5lik artışla kredi kartıyla yaptıkları işlemlerin 29unu taksitli gerçekleştirirken, kadınlar 4lük artışla kredi kartı işlemlerinin 27sini taksitli gerçekleştirdi.

 

Alışverişte mobil yükselişte

Erkeklerin mobil cihazlar aracılığıyla yaptığı online alışverişte önceki yıl 155 TL olan ortalama sepet tutarı 169 TLye; kadınların 100 TL olan ortalama sepet tutarı ise 125 TLye yükseldi. Erkeklerin mobil cihazlardan yaptıkları alışverişte işlem adedi 114 artarken, kadınlarda bu oran 83 olarak gerçekleşti. 

Mobil cihazların tercih edilme oranı 8 artarak 60a ulaşmış olmakla birlikte işlem hacimlerinin 62si halen masaüstü bilgisayarlar aracılığıyla gerçekleşiyor. Mobil cihazların sepet ortalaması 100 TLden 125 TLye; masaüstü bilgisayarlar ile yapılan alışverişlerin sepet ortalaması ise 260 TLden 300 TLye yükseldi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login