3 sene önce
3 sene önce

Melek Yatırımcılık da artık dijital!

Türkiye’de faaliyete geçen ilk paya dayalı kitle fonlama platformu olan fonbulucu.com, tamamen dijital ortamda faaliyet gösterecek olan yeni nesil melek yatırımcılık platformu ReINVeS Angels’ı ekosisteme kazandırdı. İnternet üzerinden yatırım fırsatı sunan Paya Dayalı Kitle Fonlama sistemine destek niteliğinde faaliyet yürütecek yeni nesil melek yatırım ağının üyeleri, mobil uygulama sayesinde diledikleri zaman, kolay ve hızlı işlem yapabilecekler ve hiçbir prosedür içermeyen sistem ile Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) yapılan yatırımları kaydileştirirken, Takasbank ile de gerekli para transferleri güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilecek. 

 

Melek yatırımcılık dijitalleşti

 

fonbulucu.com Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu ve ReINVeS Ventures (Kitle Fonlama Girişim Sermayesi Yatırım Fonu) ile entegre çalışacak olan ReINVeS Angels, üyelerine isterse tek bir girişime isterlerse de fondan katılım payı alarak aynı anda yüzlerce girişime yatırım yapma olanağı sunuyor. Sistem, girişimcilerin yatırımcılarla belli periyotlarda bir araya gelerek yapılan geleneksel sunum günleri yerine sürekli ve dijital olarak gerçekleşecek ve melek yatırımcılar zamandan bağımsız olarak girişimcilerle online buluşacaklar. Melek yatırımcılar, seçtikleri bir girişimin arz edilen paylarından diledikleri miktarda alabilecekken aynı zamanda ReINVeS Ventures üzerinden sunulan hazır portföy paketlerine de yatırım yapabilecekler.  

 

Hem girişimler hem yatırımcılar mobil uygulama ile bir araya geliyor

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ReINVeS Angels Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldız; İştirak şirketimiz olan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından akredite dijital melek yatırımcı ağımız ile ülkemizde resmi adı ‘Bireysel Katılım Yatırımcılığı (BKY)’ olan melek yatırımcılığı günümüz mobil dünyasına uyarlayarak yeni bir boyuta taşıyoruz ve adını da Dijital Melek Yatırımcı Ağı olarak değiştiriyoruz. Ülkemizde Melek Yatırımcılık Yönetmeliği 2013 yılında yayınlandı. Şu ana kadar 600 civarında lisans almış katılım yatırımcısı olmasına rağmen bu kişilerden 25-30’u ancak faal durumda. Melek Yatırımcılar olarak bilinen BKY’ler, kişisel maddi varlıklarını ve tecrübelerini başlangıç aşamasındaki girişimlere aktararak girişimlerin büyümelerini sağlayan gerçek kişilerdir. BKY’lerin yaptıkları yatırımlar, fonlar ya da stratejik ortaklıklarla kıyaslanınca düşük seviyelerde olup bu tip yatırımların amacı başlangıç aşamasındaki şirketin belli bir noktaya kadar ilerlemesini sağlamaktır. Kısacası, uygulanan mevcut sistemde yaygınlaşamayan ve lisans alanların sayılarını artıramadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Bu yeni nesil dijital sistemle bize başvuru yapan ve melek yatırımcı olmaya uygun her yatırımcımızı hiçbir ücret talep etmeden sisteme üye yaparak lisanslarını onlar için alıyoruz. Şu an ağımızda onlarca meleğimiz var ve her geçen gün artıyor. Yıl sonuna en az 200 Dijital Melek Yatırımcıyı sistemimize eklemiş olacağız. Lisans almak isteyenler bize reinves.com websitemiz üzerinden ulaşabilir ve online başvuru yapabilirler” dedi.

 

“Geleneksel prosedürlerin olmadığı güvenli bir yatırım ortamı sağlıyoruz”

 

“Geleneksel sistemin gereği olarak para transferi, payların alınması vs. birçok bürokratik işlemin ve prosedürün manuel işletilmesi gerekiyor. Girişimci için de ister tek bir kişi ister onlarca kişiden yatırım alsın yürütmesi gerekli prosedürün uzun ve eziyetli oluşu sonucunda kaynağa kolay, hızlı ve zamanında ulaşamıyor” diyerek geleneksel sistemin handikaplarından bahseden Hakan Yıldız, ReINVeS Angels ile sağlanan avantajlar hakkında şu sözleri kaydetti:

 

“Dijital Melek Yatırımcılık sistemimiz, geleneksel uygulamalarda yaşanan sorunlarını tamamen ortadan kaldırdığı gibi, girişimci ile yatırımcının zamandan bağımsız olarak bir araya gelmesini sağlıyor ve yatırım kararı alındığı yatırım yapılabiliyor. Ne yatırımcı için ne de girişimci için herhangi bir imza/kağıt işlemi gerekmiyor. MKK, payları yatırımcıların hesabına dağıtırken para transferlerini de Takasbank güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor. Yatırımcı için iki günlük bir cayma hakkı tanınırken, girişimciye gerekli tüm fon toplanamaz ise yatırımcıların ödemesi kesintisiz iade ediliyor. Ayrıca tek başına ve tek bir girişime yatırımcı olmak istemeyen bir yatırımcı diğer yatırımcılar ile beraber farklı girişimlerden oluşan hazır portföy paketlerinden (fonumuzdan katılım payı) alarak riskini azaltabiliyor.”

 

Bu yeni sistemle ülkemizdeki Melek Yatırımcıların artacağına inandıklarını dile getiren Yıldız, geliri ve/veya tecrübesi uygun herkesi bu ekosistemi büyütmek için www.reinves.com adresine başvuru yapmaya çağırdı. Başvuru yapanlardan hiçbir ücret almadan lisans başvurularını yaptıklarını da ekledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login