3 sene önce
3 sene önce

TKP Türkiye’nin her noktasında emekçilerin örgütlülüğünü ve umudunu büyütüyor

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi 1 Mayıs’ın hemen ardından Türkiye’deki tüm örgüt sorumlularının katılımı ile toplantılar gerçekleştirdi. Parti Merkez Konseyi’nin de katıldığı toplantılar internet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti.

 

Perşembe günü İstanbul, Cuma günü Ankara ve İzmir, Cumartesi günü ise üç büyük il dışındaki 51 ilden örgüt sorumlularının yer aldığı toplantılara yaklaşık 300’e yakın kişi katıldı. Toplantılarda TKP Merkez Komitesi’nin 1 Mayıs, önümüzdeki dönem örgütlenme çalışmaları ve parti takvimi hakkında merkezi değerlendirme ve bilgilendirmeler paylaşıldı.

 

1 Mayıs gündeminde, AKP’nin salgını bir baskı gerekçesi olarak kullandığı ve bu 1 Mayıs’ı emekçilere fiilen yasaklı hale getirmeye çalıştığı, bunun sonucu 1 Mayıs’ın ülkemizde 2021 yılında işçi sınıfına yaraşır şekilde kutlanamadığı değerlendirmesi yapıldı.

 

Bununla birlikte TKP’nin ise özellikle 1 Mayıs günü üç büyük kentte emekçi mahallelerinde gerçekleştirdiği kutlamalar ve çeşitli sol parti ve örgütlerin eylemlerinin emekçilerin AKP’nin baskılarına boyun eğmeyeceğini göstermesi açısından özel bir değer taşıdığının altı çizildi.

 

Örgütlenme çalışmaları gündeminde semt evleri, işçi evleri ve köy evlerinin partinin örgütlenme çalışması açısından yarattığı olumlu etkinin altı çizilirken salgın kısıtlamaları nedeni ile ertelenmesine rağmen Haziran ayı sonuna kadar tüm Türkiye’de en az 20 yerde semt evi, işçi evi ya da köy evi açılışları yapılacağı bilgi olarak verildi. TKP’nin bu dönemde özellikle emekçi mahallelerinde başlattığı Dayanışma Komiteleri oluşturulması ve emekçilerin kendi iç dayanışmalarını örgütlemesine dönük çalışmanın önümüzdeki dönem artarak devam edeceği belirtildi.

 

Patronların Ensesindeyiz çalışmasının öneminin gittikçe arttığı, partililerin çalıştığı iş yerlerinden başlayarak ulaşabildiği tüm emekçilerin hak mücadelelerini büyütme konusundaki çalışmalarını artıracağı bir dönem yaşanacağı belirtildi. Gönüllü örgütlenmesinde salgın kısıtlamalarına rağmen parti gönüllüsü olmak isteyen insanların sayısında bir azalma olmadığı, aksine parti örgütlerinin çalışma yaptığı ve adım attığı her alanda olumlu sonuçlar alındığı tespiti yapıldı. Son olarak da parti takviminde somutlaşan başlıklara dair bilgiler paylaşılmış oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login