3 sene önce
3 sene önce

Ali Koçuk’dan, Anneler günü mesajı

CHP Ovacık İlçe Başkanı Koçuk mesajında: “Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Anneler Günü’ olarak kutlamaktayız.

 

Bu günü çok sevdiğimiz annelerimize sevgimizi bir kez daha göstermede bir vesile olarak görüyor ve önemsiyoruz. Bilindiği üzere annelik; evrensel bir değerdir. Bütün toplumlarda kutsal kabul edilmektedir. Anneler dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun her insanın en kıymetli varlığıdır.

 

Anne sevgisi ise bir güne sığdırılamayacak kadar büyük bir sevgidir. Özünde sadece sevgi ve şefkat bulunan dünyadaki en yüce en özel duygulardan birisidir. Anneler sadece insanı dünyaya getiren varlıklar değil, sabrın, affediciliğin, fedakarlığın, sevgi ve saygının timsali, karşılıksız emeğin ve şefkatin tükenmez kaynağı, ailenin ve toplumun temel direğidir.

Büyük Türk Milletinin inancı ve gelenekleri anaya, babaya ataya iyilik etmeyi, onlara daima hoşgörülü, anlayışlı, şefkatli ve saygılı bir tavır içerisinde olmamızı, muhtaç konuma geldiklerinde ise güzel ahlak ile davranılmasını emretmekte, Cennete gidebilmenin ancak annelerin gönlünü kazanmakla mümkün olabileceğini bildirmektedir. Annemize ve babamıza yaşamımızın her döneminde destek olmak, bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek hem bir insanlık borcumuz hem dinimizin emridir.

 

Annelerimizi mutlu edelim, vefalı olalım, merhametlerine, şefkatlerine ve ilgilerine layık olmaya çalışalım. Onları yalnız bugün değil her zaman hatırlayalım, hayır dualarını alalım. Onlara verilecek en büyük armağanın, emeklerinin boşa gitmediğini, vatana millete hayırlı gurur duyacakları evlatlar yetiştirdiklerini onlara göstermek olduğunu unutmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle; her şeyden önce vatanımız için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin fedakâr annelerine bu gün vesilesiyle şükranlarımı arz ediyorum.

 

Hoşgörünün, sabrın, en masum ve temiz duyguların timsali en kıymetli varlığımız, baş tacımız annelerimizin yılın sadece bir gününde değil, her gününde hatırlanması gerektiğini bir kez daha önemle ifade ediyor, bütün annelerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login