3 sene önce
3 sene önce

Anneler Günü’nde online alışveriş yüzde 90 artacak

Pandemiyle birlikte e-ticaret sektöründe büyük değişimler yaşanıyor. 9 Mayıs’ta kutlanacak olan Anneler Günü, ülkemizde ilk kez tam kapanmanın gölgesinde geçecek. E-ticaret sitelerinin özel günlerde indirimler yapmaları ve kapanmadan kaynaklı online alışveriş hacminin artması nedeniyle tüketiciler hediye alırken e-ticaret sitelerine yöneldi. Dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri tarafından yapılan ve 5 sektörü kapsayan araştırmaya göre, önceki yıllarda Anneler Günü’nü takip eden haftalarda yüzde 177’lik artışla internette en çok aranan kategori olan çiçek kategorisinin bu yıl daha yüksek arama oranına erişmesi bekleniyor. 

 

Yüzde 71’in hediye tercihi altın

 

Yapılan araştırmaya göre, 2020 yılı verileri göz önünde bulundurulduğunda kuyumculuk sektörü yüzde 71’lik artışla en çok satış yapan sektör oldu. Onu takip eden hazır giyim sektörü yüzde 26’lık artış gösterdi ve elektronik sektöründe yüzde 25’lik artış görüldü. Elektronikte çay ve kahve makineleri yüzde 80’lik artışla en çok aranan ürünler olurken onu yüzde 61’lik arama artışıyla mutfak aletleri takip etti.

 

Ev eşyası satışlarında yüzde 85 artış bekleniyor

 

Kısıtlamalar nedeniyle online’da yapılması beklenen Anneler Günü alışverişlerinin e-ticaret sektörünü hareketlendireceğini vurgulayan dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, “Bu yıl online alışverişin önceki yıllara oranla daha fazla tercih edilmesini bekliyoruz. Hayatlarımızı sığdırdığımız evlerimizde kullanılacak ev eşyaları, anıları sabitleyebileceğimiz aksesuarlar geçtiğimiz yıllara göre yüzde 85 oranında daha fazla tercih edilecek. E-ticaret sitesinin alt yapısını ve kargo süreçlerini iyileştiren, tüketiciyle Anneler Günü öncesinde arama, görüntülü reklamcılık ve YouTube’da etkileşim kuran sektörlerin satışlarında artış görülmesi kaçınılmaz.” dedi.

 

Alışveriş sepetleri güzellik ve hobi ürünleriyle dolacak

 

Salgın gölgesinde geçen iki yılın ardından insanlar aileleriyle daha fazla vakit geçirme ve onlara her zamankinden daha çok ilgi göstermeye başladı. Mesafeleri telafi etmeye yönelik hediye alışverişlerinin geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 90 oranında ön plana çıkması bekleniyor. Araştırmada yer alan öngörülerden diğeri ise kısıtlamalar nedeniyle anneleriyle bir araya gelemeyen insanların annelerini iyi hissettirecek güzellik ürünleri ve hobi kitleri gibi hediyeleri tercih edecek olmaları.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login