3 sene önce
3 sene önce

Fibabanka ‘Görüntülü Bankacılık’ Hizmeti ile Evrak ve Kurye Trafiğine Son

Fibabanka, evrak ve kurye trafiğine son vererek, uzaktan müşteri olma imkânı sağlayan ‘Görüntülü Bankacılık’ hizmetini hayata geçirdi. Fibabanka müşterisi olmak ve hesap açtırmak isteyenler, bankanın mobil bankacılık uygulamasından görüntülü görüşme yaparak bulundukları yerden, hızlı ve kolayca müşteri olabiliyorlar. 

 

Müşterilerinin ihtiyaç duydukları her an ve her yerde yanında olan Fibabanka, dijitalleşme vizyonu ve ‘bankayı müşterilerin ayağına götürme’ anlayışı ile yeni ürün ve hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyor. Fibabanka şimdi de müşteri olmak isteyenlere ‘Görüntülü Bankacılık’ hizmeti ile bulundukları yerden müşteri olma ve tüm bankacılık işlemlerini uzaktan, hızlı ve kolay bir şekilde yapma imkânı sunuyor. Görüntülü Bankacılık ile müşteri olanlar, Fibabanka’nın sektörde fark yaratan FibaFX ve Kiraz Hesap ürünlerinden de anında yararlanmaya başlayabiliyor. Müşteriler, FibaFX üzerinden döviz ve kıymetli maden alım satım işlemlerini 5 gün 24 saat çok avantajlı kurlarla ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirken, TL, USD, EUR, GBP, Altın (XAU) ve Gümüş (XAG) para birimlerinden açılabilen Kiraz Hesap ile de birikimlerini gecelik vadeli mevduatta, yüksek faiz oranlarıyla günden güne değerlendirebilecekler. Üstelik müşteriler, Fibabanka Mobil uygulaması üzerinden havale, EFT ve FAST işlemlerini ücretsiz ve kolayca yapabilecekler. 

 

Uzaktan, anında müşteri olarak Fibabanka’nın ayrıcalıklı dünyası ile tanışmak şimdi çok kolay  

Müşterilerine her zaman daha iyi bir bankacılık deneyimi yaşatarak hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Fibabanka’nın ‘Görüntülü Bankacılık’ hizmeti ile anında müşteri olmak çok kolay. Fibabanka Mobil bankacılık uygulaması üzerinden ‘Müşteri Olmak İstiyorum’ adımını seçen müşteri adayları, Görüntülü Bankacılık hizmeti sayesinde hafta içi 09.00-24.00 saatleri arasında müşteri temsilcisiyle görüntülü konuşarak evrak ve kurye trafiğine maruz kalmadan müşteri olabiliyor. 

 

“Evrak İşlerine, Kurye Trafiğine Son” 

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, “Müşteri ihtiyaç, beklenti ve alışkanlıklarının artık hızla değiştiği, dijitalleşmenin esas olduğu teknoloji çağında yaşıyoruz.  Teknolojiye dayalı esnek, hızlı finansal çözümler sunma vizyonuyla yatırımlarımızı sürdürürken müşterilerimizin bankacılık ihtiyaçlarını dijitalleştirerek benzersiz bir bankacılık deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarımızın en önemli çıktılarından biri de Fibabanka Mobil bankacılık uygulaması üzerinden devreye aldığımız ‘Görüntülü Bankacılık’ hizmetimiz” dedi.

 

Mert: “Bir süredir heyecanla beklediğimiz mevzuat değişikliği ile de banka müşterisi olma sürecimiz çok daha kısalmış oldu. ‘Görüntülü Bankacılık’ hizmetimiz sayesinde müşteri temsilcimiz ile yapılacak görüntülü görüşme ile isteyen herkes, bulunduğu yerden müşterimiz olurken birçok bankacılık işlemini de hızlı ve kolay bir şekilde yapabilecek. Evrak işleri ve kurye trafiğine de artık son vererek süreci çok daha hızlı hale getirdik” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login