3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Bülbül’den “Alkol Yasağı” çıkışı: ‘AKP iktidarının yurttaşların yaşam tarzına bir müdahalesidir’

 

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, tam kapanma uygulaması süresince alkolün yasaklanması ile ilgili polemiklere dair açıklamada bulundu.

AKP iktidarının alkol yasağı ile vatandaşların yaşam tarzına müdahale ettiğini ifade eden CHP’li Bülbül, şunları söyledi:

“ALKOL SATMAK DA KULLANMAK DA YASALDIR!”

“İktidar olmak insanların yaşam tarzlarına, zevklerine, yiyip içmelerine karışma hakkı vermez. 18 günlük kapanmada alkol satışının yasak olması, AKP iktidarının yurttaşlarımızın yaşam tazına bir müdahalesidir. Alkollü içkilerin alımı ve satımı 4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nda düzenlenmektedir. Bu kanunda olmayan, sırf cumhurbaşkanı, saray buyurdu diye, İçişleri Bakanı da ‘yasak’ dedi diye satışlar durduruldu.Şimdi de sistemin Valilerinin  talimatı ile Hıfzısıhha kurulu kararları dayanak gösterilerek anayasaya aykırı hak ve özgürlüklerin sınırlandırılması içeren alkol yasağı getiriliyor.Bu hukuki dayanağı olmayan kararlar hakların ve özgürlüklerin sadece kanunla sınırlanabileceğine ilişkin 13. Maddesine aykırıdır.Bu durum açıkça kanuna, hukuk devletinin esaslarına aykırıdır. Alkol satmak da kullanmak da Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yasaldır. Yani iktidar olmak, insanları yaşam tarzlarına ve zevklerine karışma hakkını, yasaları çiğneme hakkını kimseye vermez. Demokrasi ve özgürlüklerin gereği, herkesin yaşam biçimine saygı duymaktan geçer ama AKP, bu ölçütün yanından bile geçmemektedir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login