3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Bedri Ağaç’tan İmamoğlu’na açılan soruşturmaya tepki!

SÜLEYMAN ŞAH'IN TÜRBESİ; PYD'LİLERİN GÖZETİMİNDE TAŞINIRKEN BU HASSASİYET NEREDEYDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde elleri arkada gezdiği" gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına; "Süleyman Şah'ın Türbesi; oradan oraya ve üstelik PYD'lilerin gözetiminde taşınırken bu hassasiyet neredeydi acaba?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz yıl İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak 'saygısızlık' yaptığı iddiası ile soruşturma açılmasını eleştirdi.
Atatürk'e Anıtkabir'de anma sırasında yapılan saygısızlıklara işaret eden Başkan Ağaç, " İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na; bir türbe civarında elleri arkada yürüyor diye inceleme başlatılmış…  Vay bu ne hassasiyet? Madem niyet okumada bu kadar mahirsiniz; o halde bir zahmet Anıtkabir'de sırf mecburiyetten 'put' gibi duranlara da bir inceleme başlatıverin…
Diğer taraftan; Süleyman Şah'ın Türbesi; oradan oraya ve üstelik PYD'lilerin gözetiminde taşınırken bu hassasiyet neredeydi acaba?
Kanunlarımızda suç olarak açıkça tanımlanmayan bir eylemin suç kabul edilmesi ve soruşturmaya konu edilmesi açıkça art niyettir" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login