3 sene önce
3 sene önce

Tüm yönleriyle Paya Dayalı Kitle Fonlaması online panelde tartışılıyor

Hem girişimciler için hem de yatırımcılar için yepyeni bir dönem başlatacak olan Paya Dayalı Kitle Fonlaması, Finansal İnovasyon & Teknoloji Derneği (FINTR) ev sahipliğinde yapılacak online panelle masaya yatırılıyor. 5 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek olan panel, FINTR Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Karatay’ın moderatörlüğünde   MKK Operasyon Yöneticisi Özgün Türköz, Takasbank Ödeme ve Transfer Hizmetleri Bölümü Direktörü Nesrin Özkurt ve fonbulucu.com Genel Müdürü Hakan Yıldız’ın katılımıyla FINTR YouTube kanalından takip edilebilecek.

 

Yurtiçinde ve yurtdışında finansal inovasyon ve finansal teknoloji sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Finansal İnovasyon & Teknoloji Derneği (FINTR), girişimciler ve yatırımcılar için yepyeni bir dönem başlatacak olan Paya Dayalı Kitle Fonlaması hakkında kamuoyu bilgilendirmek üzere online Paya Dayalı Kitle Fonlaması Paneli düzenliyor. 5 Mayıs Çarşamba günü 15.00-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan panel ile sistemin girişimcilik ekosisteminde en büyük sorunların başında olan finansa erişimi çözebilmesi için gereken farkındalık ve bilinirliğin oluşturulması hedefleniyor. 

 

FINTR Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Karatay’ın moderatörlüğünde tüm bilinmeyenlere ışık tutacak olan  Paya Dayalı Kitle Fonlaması Paneli’ne,  MKK Operasyon Yöneticisi Özgün Türköz, Takasbank Ödeme ve Transfer Hizmetleri Bölümü Direktörü Nesrin Özkurt ve fonbulucu.com Genel Müdürü Hakan Yıldız katılım sağlayarak  Paya Dayalı Kitle Fonlaması konusunda aydınlatıcı bilgiler verecek. Panel boyunca “2015 Yılında başlayan süreç nasıl işledi?”,  “Bugüne nasıl gelindi?”, “SPK, platform, MKK, Takasbank ve e-devlet entegrasyonları nasıl yapıldı?”, “Bu kadar fazla yapının tek bir amaç için bir araya gelerek neredeyse yüzde 100 dijitalleşen bu sistemi nasıl hayata geçirildi?”, “Sistem nasıl işleyecek?” gibi kritik sorular katılımcılar tarafından yanıtlanacak. 

 

“Amacımız girişimcilik ekosistemini geliştirmek, üretim ve istihdamı artırmak”

 

8 Nisan 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan lisans alarak ülkemizin faaliyete geçen lisanslı ilk platformu olan fonbulucu.con Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, Paya Dayalı Kitle Fonlaması Paneli ilgi ön bilgi vererek şu açıklamalarda bulundu: 

 

“Geldiğimiz noktada girişimcilerimiz artık sunduğumuz araçlar ile finansmana güvenli, hızlı ve kolay ulaşacaklar. Bu sayede girişimlerine odaklanarak finansal sıkıntılarını düşünmeyecekler. FINTR ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz bu panelde sistem paydaşlarımız MKK ve Takasbank‘la beraber oluşturduğumuz sistemi anlatacağız. Hem girişimcilerimiz hem de yatırımcılarımız akıllarındaki tüm sorulara cevap bulabilecekler. Bu yeni ve güvenilir sistemi ne kadar çok anlatırsak ve bilinirliğini ne kadar çok artırırsak yatırım yapmak isteyenler yanlış alanlara gitmez. Bizim amacımız girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve bu sayede üretim ve istihdamı artırmak. Kalkınmayı başarmak istiyorsak her vatandaşımızın bu sisteme destek vermesi gerekiyor. Hukuken düzenlemeleri yapılmış bu alanda girişimciler de yatırımcılarda güvenle işlem yapabilir. Türkiye'de alanındaki tek dernek olan Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Karatay’ın moderatörlüğünde MKK, Takasbank ve fonbulucu.com olarak yapacağımız bu panelde sistemi tüm yönleri ile anlatacağız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login