3 sene önce
3 sene önce

Seçmenin yüzde 60’a yakını yeni bir lider arıyor?

Türkiye ve Avrupa’nın en saygın Araştırman Şirketlerinden biri olan USESAM’ın  kamuoyu araştırmasına göre; seçmenin yüzde 60'a yakını yeni bir lider arıyor.

USESAM nisan ayı raporunu açıkladı. Türkiye ve Avrupa’nın en saygın araştırman şirketlerinden biri olan USESAM’ın Nisan ayı Siyasi Eğilim başlıklı Kamuoyu Araştırmasında dikkat çeken sonuçlar var.
Seçmenin, mevcut kurulu parti ve oluşumlara güveni yüzde 30'un altına düşmüş. Cumhur ve Millet İttifakıyla ilgili ayrı ayrı sorulan sorulara seçmenlerin verdikleri cevap gösteriyor ki, Ekonomiden işsizliğe- iç güvenlikten dış politikayla ilgili konularda seçmen ne iktidara nede muhalefete güvenmiyor. İktidar ve muhalefetin bu sorunlara çözüm bulacağına inanmıyor.

USESAM Araştırman Şirketinin Raporunda dikkat çeken bir diğer unsur ise kararsızların oyunun yüzde 50 bandını aştığı görülüyor. USESAM Araştırman Şirketinin sonuç analizinde ise, seçmenin yüzde 60 yakınının yeni bir lider aradığı, bu Liderin de şu an, mevcut siyasi partiler de olmadığı!
Bu yüzde 60 oyu alabilecek lider Kim?

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login