3 sene önce
3 sene önce

Saffet Emre Tonguç:” Gezdiğimde Yaşadığımı Hissediyorum”

Turizm sektörüne destek olmak amacıyla çıkardığı “Butik Oteller” kitabını da özel röportajında paylaşan ünlü gezgin Saffet Emre Tonguç, pandemi dönemini ve gözde mekanları MAG okurları için anlattı. 

 

Dünyaca ünlü isimlere rehberlik yapma şansı bulan Saffet Emre Tonguç deneyimlerini şu sözlerle anlattı: “Rehberliği tek taraflı düşünmemek gerek. En azından benim için hiç öyle olmadı. Evet, belki ben işin sahnesindeyim ama hem turlarıma katılanlardan hem de özellikle son dönemde sosyal medyadaki etkileşimler bana hep bir şeyler öğretti. Ben işimi daha iyi yapmak için çaba sarf ettikçe rehberlik de beni her bakımdan besledi. Benim için bu mesleğin en sevdiğim yanlarından biri kesinlikle bu etkileşim hali. Aralarında; ABD’li talk show sunucusu ve yüzyılın en etkili kadınlarından sayılan Oprah Winfrey, televizyon   programcısı ve yazar Martha Stewart, ünlü oyuncular Robert Redford, Matthew McConaughey, Billy Crystal, Kevin Spacey, Micheal Douglas, Catherine Zeta-Jones, Penn Badgley, ABD’nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, ABD’nin Eski Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri Bakanı Colin Powell, Google CEO’su Eric Schmidt, Ford CEO’su Alan Mulally, General Electric CEO’su John Flannery, İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi, Guess’in sahibi Paul Marciano, modacılar Calvin Klein, Michael Kors ve Eli Tahari gibi kişilerin yer aldığı yüze yakın dünyaca ünlü ve etkili isme İstanbul’u ve Türkiye’yi tanıtma şansım oldu”

 

Her yolculuğun insanı kendine getiren bir yol açtığını belirten başarılı rehber, “Hayat bitmeyecek keşif yolculuğu. Göbeklitepe’deki mistik ve masalsı atmosferi hissettiğimde, Dubai’de her şeyin nasıl en fazla olabileceğine şahit olduğumda, Alaçatı’daki eski Rum evlerinin arasında gezinirken, Safranbolu’daki Osmanlı konaklarının duvarlarına dokunurken, dünyanın çatısı Machu Picchu’ya gittiğimde veya dünyanın bir ucunda Patagonya’yı keşfetmek için yola koyulduğumda hep başka bir Saffet olarak döndüm.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login