3 sene önce
3 sene önce

Mezopotamya’nın Kapıları Delondra ile Açılıyor

Delondra, Mezopotamya'nın kültür başkentlerinden biri olan Mardin'in gizli sular altında kalmış sanatı telkariyi, mücevherleri ile tüm dünyanın gözleri önüne seriyor. İngiltere ve Türkiye pazarına yönelik zanaat ve kültür taşıyıcılığı yapan Delondra, otantik lüksü, modern dünya için kişiselleştiriyor ve doğunun zarif işçiliğini güncel trendlerin kendisine uyarlıyor.

 

Tarih boyunca farklı kavimlerin bir arada yaşadığı; farklı medeniyetlere, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan ve “Medeniyetlerin Beşiği” olarak anılan Mezopotamya kültürünün taşıyıcısı olma misyonunu üstlenen Delondra kadim semboller aracılığı ile bu kültürünün sınırlarını genişletip kapsayıcılığını dünya ile paylaşıyor. Mücevheri telkari sanatının eşsiz diliyle yeniden tanımlayan Delondra, daha önce keşfedilmeyen duygu ve düşünceleri ortaya çıkarıyor. 

 

Delondra’nın kurucusu Dilara Ensari Mezopotamya'da, özellikle Mardin'de bulunan gümüş ve altınların kullanımı ile gerçekleştirilen telkari sanatını modernize etmek, aynı zamanda bu bölgeye özgü özel sembolleri, hikayeleri ve deneyimleri telkari sanatıyla harmanlayarak herkesle paylaşmayı amaçlıyor. Dilara Ensari eğitimini finans ve işletme alanında tamamlamış ve ardından mücevherata olan ilgisi ile Delondra markasını hayata geçirmiştir. Memleketi Mardin’in, Mezopotamya’nın ve Ensari ailesinin zengin kültürel mirasını benimseyerek tasarımlarını şekillendiren Dilara Ensari, Delondra’yı geçmişi günümüze uyarlamak ve nesilden nesile aktarmak hayaliyle kuruyor. “Bu kültürün samimiyetini, herkesi kucaklamasını ve farklı düşüncelere duyduğu saygıyı markamıza entegre ettik” yorumunda bulunan Ensari, bütün bu değerli kültürel motifleri müşterilerine en iyi şekilde yansıtmayı gerçekten gönülden dilediğini de belirtiyor.

 

Mezopotamya'nın binlerce yıllık sofistike el sanatları tarihini günümüzün eklektik lüks anlayışıyla birleştiren Delondra, Medeniyetler Beşiği'nin mistik zanaatını ortaya çıkarıyor, değerli elmasların zarafetiyle mücevherler üzerine telkari sanatını işliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login