3 sene önce
3 sene önce

Mastercard ve Papara’dan Türkiye’nin ilk Metal Ön Ödemeli Kartı

Türkiye’nin lider FinTech kuruluşu Papara, Mastercard ile iş birliği gerçekleştirerek Türkiye’nin ilk metal ön ödemeli kartını kullanıcılarına sundu.

Türkiye’de ödeme teknolojilerini dönüştüren öncü kuruluş Papara, 1000 adet sınırlı sayıda üretilen Mastercard logolu metal kartları kullanıcılarına sundu.

Ek ücret ödemeden temin edilebilen Papara Mastercard Metal Card’ın kullanıcıları Papara’ın sadakat programı olan ‘Premium Cashback’e dahil olma imkânı yakalayacak. Bununla birlikte, kullanıcıların finansal ihtiyaçlarını karşılamak için özel Papara asistanları yalnızca bir telefon uzaklığında olacak.

18 gram paslanmaz çelikten üretilen Papara Mastercard Metal Card, plastik kartlardan farklı olarak metal üzerine lazer kesim ile işlenen kusursuz ayrıntılara sahip. Diğer kartlara oranla çok daha ağır ve dayanıklı yapısı ile kullanım ömrü de plastik kartlara göre daha uzun.

Kart üzerinde yer alan tüm bilgilerin lazer ile ayrıntılı olarak işlendiği Papara Mastercard Metal Card, aynı zamanda temassız ödeme özelliğini de barındırıyor. Şimdilik kapalı beta durumunda olan Papara Mastercard Metal Card programı ilerleyen süreçte tüm Papara kullanıcılarına açılacak.

 

Kullanıcılarımıza en prestijli hizmetleri sunmayı hedefliyoruz

Papara CEO'su Ahmed Faruk Karslı konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, “Kullanıcılarımıza finansal anlamda benzersiz bir deneyim yaşatmak, bu konuda da öncü olmak değerlerimizin başında geliyor. Papara ekibi olarak, Türkiye’de bir ilk olan ve tüm dünyada prestije sahip Metal Card’ı üreterek kullanıcılarımıza verdiğimiz değeri göstermek istedik. Metal Card’ımız, hem ayrıcalıklı özelliklere sahip hem de paslanmaz çelikten üretilmiş bir kart. Bu iş birliğimizle, Türkiye’de ilk defa plastik olmayan bir ödeme aracını kullanıma sunmuş olduk. Beta aşamasında olan Papara Mastercard Metal Card’a şimdilik yalnızca 1.000 kişi sahip olabilecek. Kısa bir sürede ise tüm kullanıcılarımızın beğenisine sunacağız” dedi.

 

Ön ödemeli Metal Card ile ayrıcalıklı deneyim

Son birkaç yılda nakit kullanımının hijyen ve güvenlik gibi nedenlerden dolayı daha az tercih edildiğini ve kart ödemelerinin artış trendinde olduğunu belirten Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, “Türkiye nüfusunun yaklaşık 70’i banka kartı kullanıyor. Öte yandan herhangi bir banka hesabına gerek olmaksızın özellikle Papara gibi elektronik para lisansına sahip kuruluşlar tarafından kullanıma sunulan ön ödemeli kartlar, ödemeleri demokratikleştirme ve finansal kapsayıcılığı artırmada büyük rol oynuyor. Mastercard olarak bizler, finans teknolojilerinde gerçekleştirdiğimiz öncü çalışmalarla, kullanıcıların seçkin hizmetlere erişimini kolaylaştırmaya odaklanıyoruz. Geliştirdiğimiz metal ön ödemeli kartlar, tasarımı ile yenilikçi ve prestijli bir görünüme sahip; Papara’nın ‘Premium Cashback’ sadakat programıyla da kullanıcılarına ayrıcalıklı bir deneyim ve birçok avantaj sunuyor. Türkiye’de bir ilke imza atarak, Papara ile bu projede iş birliği yapmaktan yana mutluluk duyuyoruz” dedi.
 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login