3 sene önce
3 sene önce

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan çağrı

NE KÜÇÜK ESNAFIMIZ NE DE HALKIMIZ EZİLSİN!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 17 günlük kapanma gerekçesiyle tezgahların kapanmaması gerektiğini belirterek, ne küçük esnafın ne de vatandaşın mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, sağlığın önemli olduğunu, ancak vatandaşın da fırsatçıların uygulamaları ile ezilmemesi için tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Kapanma öncesi kimi fırsatçıların etiketlerde fiyat artışı yaptığına işaret eden Yalım, "29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde tam kapanma uygulanacak. Ancak 17 günlük sürede pazarlar kurulmayacak. Uşak ilimizde bine yakın pazarcı esnafı var. Bunlar günlük kazançları ile evlerini geçindirmeye çalışıyor. Tezgahlarının kapanması açlığa mahkum olmaları anlamına geliyor. Öte yandan vatandaşımızın da sağlıklı ve ucuz gıdaya erişebilmeleri gerekiyor. Açık alanda satış yasaklanırken kapalı alanlarda satışa izin verilmesi virüsle mücadelenin doğasına da aykırı. Kapanma ile amacımız virüsün engellenmesiydi. Kapanmanın duyulması ile fiyatlar katladı. Bu halka yazık değil mi? Pazaryerleri açık olmayabilir. Ama halkımız yürüme mesafesinde markete, tatlıcıya, kuruyemişçiye gidebiliyorsa sokağındaki seyyar satıcıya da ulaşabilmeli. Ne esnafımız ne de halkımız mağdur olsun!

Diğer tarafta da üreticimiz var. Onlar da market zinciri tedarikçilerine mahkum olmamalı. Ne küçük esnafımız ne de halkımız ezilsin!" diye konuştu.

"SEBZE MEYVE ÜRETİCİ YASAKTAN MUAF OLSUN"

Özkan Yalım, açıklamasında pazarcıların tepkilerini de dile getirdi.

Yalım, Uşak Manavlar Odası Başkanı Arif Işık'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamasını paylaştı.

Işık'ın açıklaması şöyle; "Türkiye'nin en küçük illerinden biri olan Uşak'ta 40 hal dükkanına yaklaşık 8 milyon kilo ürün geldiğini ifade eden Işık, "Odamıza kayıtlı yaklaşık bin üyemize hizmet etmekteyiz. Ancak bu kapanma ile 40 hal dükkanımız ve bine yakın üyemiz ile hizmetimiz durdurulacak. Bundan da en çok zararı görecek olan halkımızdır. Hükümetimizin almış olduğu karar yerinde bir karardır. Ancak pazarcıların bu kapsamın dışında bırakılması yanlıştır. Uşak gibi küçük bir ilde 8 ton ürünü bin sebze meyve satıcısı arkadaşımız halka ulaştırırken; anlamadığım marketler küçük reyonları, kapalı alanı ile nasıl tedarik edecek, halka ulaştırır? Alınan kararın yanlış olduğunu bilmekteyiz.

NEDEN MARKETLERE PEŞKEŞ ÇEKTİRİLİYOR?

Marketler kapalı alanlar. Kapanma ile amacımız virüsün engellenmesiydi. Şu anki Uşak'ta 10 pazaryerimiz açık. Buna rağmen marketlerde insanlar tepe tepeye ürün alıyor. Oysa 17 gün boyunca bazı yerler açık. Pazarlar kapalı. Sebebi nedir bilmiyoruz! Bu ürünler tüketecekse, insanlar pazarlardan daha ucuz ve kaliteli alacakken, neden marketlere peşkeş çektiriliyor? Kapanmanın duyulması ile fiyatlar katladı. Bu halka yazık değil mi? Pazaryerleri açık olmayabilir. Ama halkımız yürüme mesafesinde markete, tatlıcıya, kuruyemişçiye gidebiliyorsa biz de halka gidebilelim. Belli mahallelerde, köşe başlarında ürün satışına araç üzerinde devam edebilelim. Ne esnafımız ne de halkımız muzdarip olsun! Fiyatlar geçen haftaya oranla yükseldi. Virüsün daha da yayılmasını istemiyorsak lütfen halkımıza hizmet etmemizi sağlayın. Biz de köşe başlarında hizmet edebilelim.

Ürünler çöpe gidecek. Tedarik zinciri ne kadar çalışsa da Pazar esnafımız üretilen ürünleri satmazsa; üretici ürününü çöpe dökecek. Bu da milli servettir. Milli servetimizin çöpe dökülmesini istemiyorsak; Türkiye genelinde Pazar esnafı ürünlerini satabilsin!"

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login