3 sene önce
3 sene önce

Kısıtlamada konut satışı yapılabilecek

Türkiye, 29 Nisan’da başlayacak 17 günlük kısıtlamaya hazırlanıyor. Birçok sektör faaliyetlerine ara verirken tapu daireleri ise açık olacak ve konut satışları devam edecek.
 
Kapanma sürecinde emlak sektörünün devam edecek işlemleri hakkında bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırımızıtaş Başaran, “17 günlük tam kapanma döneminde şu anda mevcut olan uygulamaya göre tapu daireleri açık olacak ve konut satışı yapılmaya devam edecek. Ancak tapu daireleri tarafından sunulan hizmetlerden sadece randevusu olan kişiler yararlanabilecek ve randevusuz olan hiçbir işlem yapılmayacak” dedi.
 
Sokağa çıkma yasağı yok
 
Tapu randevusu alan kişilerin cep telefonlarına gelen kısa mesaj bilgisi sayesinde sokağa çıkma yasağından o saatler arasında muaf tutulacağını aktaran Başaran, “Bu sayede işlemlerini yapabilmek adına tapu dairelerine gidebilecekler.  Ancak öncesinde mutlaka tapu randevusu alınmış olması şartı aranacak. Randevusu olmayan kişilerin hem tapu dairelerinde işlemleri yapılmayacak hem de güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkma yasağı ihlali nedeni ile para cezası uygulanacak” diye konuştu.
 
Mesai saatleri değişti
 
Tapu Daireleri çalışmalarına rağmen saatlerin değişiklik yapıldığını belirten Başaran, “Tapu daireleri sabah saat 10.00’da hizmet vermeye başlayacak. Mesai bitimi ise 16.00 olarak belirlendi” ifadelerini kullandı

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login