3 sene önce
3 sene önce

Emekçiler bugün de bir aradaydı: Örgütlülük en büyük gücümüzdür

Sağlık Emekçileri: Özel Hastaneleri Kamulaştıracağız!

 

Pandeminin başından itibaren zorlu koşullara mahkum edilen sağlık emekçileri bugün öğle saatlerinde Bahçelievler Medicalpark Hastanesi önünde buluşarak açıklama yaptı. "Bu kadar insanın ölmesinin, hastalanmasının ve işsiz kalmasının sorumlusu virüs mü?" diye soran emekçiler adına konuşmayı yapan Neriman Keske, "Sağlığı özelleştirdiniz, bir sürü özel hastane açtınız! Ve bu özel hastane sahiplerinden biri de bugün bu ülkenin Sağlık Bakanıdır. Sağlık sistemini çökerttiniz ve suçlusunuz!" ifadelerini kullandı. 

 

Açıklamada taleplerini sıralayan emekçiler, salgınla etkili bir mücadele için, Türkiye’nin tüm maddi kaynaklarının, öncelikle halkın sağlığı ve insanca yaşama hakkı için seferber edilmesi ve sağlık sisteminin acilen toplumcu bir biçimde yeniden yapılandırılması gerektiğini dile getirdi.

 

Eğitim Emekçileri: Öğretmenin yeri sınıfıdır

 

Ataşehir Okyanus Koleji'nde bir araya gelen eğitim emekçileri ise açıklamasında eğitimin Türkiye'de parası olanların erişebildiği bir ayrıcalık haline geldiğini ve bir yılı aşkın süredir milyonlarca çocuk ve gencin eğitim hakkından mahrum edildiğini söyledi.

 

Açıklamanın devamında " Bu sürecin bir de öğretmen cephesi var. Bakanlık tarafından alınan her yeni karar patronlara yaradı. Kendisi de bir özel okul sahibi olan bakan her adımında eğitim emekçilerini değil patronları düşündü. Özel okullarda çalışan öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde kimi zaman ücretsiz izin dayatmasıyla, kimi zamansa kısa çalışma ödeneği altında maaş ve sigorta gaspıyla karşı karşıya kaldı. Üstelik tam zamanlı çalışmaya devam ediyor olmalarına rağmen. Kamuda çalışan öğretmenler ise esnek çalışma saatlerine katlanmak zorunda kaldıkları yetmiyormuş gibi, bir de ek ders ücretleri üzerinden sürekli hak gaspı tehdidi ile karşılaşıyorlar.  Bu ülkede bizzat milli eğitim bakanı öğretmen maaşlarının yük olduğunu söyleyerek öğretmen düşmanlığı yapıyor. O zaman da söylemiştik, yine söylüyoruz: Yük olan biz değiliz, fazlalık olan da yük olan da sizsiniz." dedi.

 

"Örgütlülük işçilerin en büyük gücüdür"

 

İMES ve Dudullu Organize Sanayi Sitesi'nde çalışan ve TKP'li ve EMEP'li işçilerin çağrısıyla bir araya gelen emekçiler de pandemi önlemlerini hiçe sayarak binlerce işçinin hayatını tehlikeye atan patronlardan hesap soracaklarını dile getirdi.

 

Açıklamada, "Hepimiz her an ne zaman fabrikam kapanacak,  destek alabilecek miyim, ya hastalık kaparsam endişesi içinde patronların dayatmalarına direnmeye çalışıyoruz. İşe gelirken toplu taşımada, serviste, yemekhanede, soyunma odalarında alınmayan önlemlere tanık oluyoruz. Patronların kâr hırsı uğruna sağlığımızdan, yaşamımızdan oluyoruz. Kod-29 belası işten atılma korkusunu hepimize yaşatıyor, bir yandan sıkış tepiş yerlerde işe gelmeye mesaiye kalmaya mecbur tutuluyoruz. Bu açmazı bize dayatan patronlara 1 Mayıs’ta en güçlü halimizle biz buradayız demeye çağırıyoruz. Biz işçiler için örgütlülük en büyük gücümüzdür!" denildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login