3 sene önce
3 sene önce

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 36 Milyar TL’ye Yaklaştı

Anadolu Hayat Emeklilik, 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bireysel emeklilik fon büyüklüğü toplamında özel emeklilik şirketleri arasındaki sektör liderliğini sürdüren şirket, geçen yılın aynı dönemine göre aktif büyüklüğünü yüzde 29,5 oranında artırdı. 

 

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede;

“Salgının günlük hayat ve ekonomi üzerindeki etkilerinin devam ettiği, finansal piyasalarda önemli dalgalanmaların yaşandığı yılın ilk üç aylık döneminde istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Aktif büyüklüğünde, özkaynaklarda, emeklilik ve hayat varlıklarında enflasyonun üzerinde büyüdük. Aktif büyüklüğümüz 35,6 milyar TL’yi aşarken, özkaynaklarımız 1,3 milyar TL’ye yaklaştı. Net kârımız 132,9 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. 

Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler üretmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu dönemde de dijital kanallardaki çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdürdük. Kurumsal internet sitemiz üzerinden online satışına başladığımız ürünlerimize yenilerini ekledik. 

Bireysel emeklilik katılımcılarımızın birikimlerinin, kendilerine en uygun fonlarda değerlendirilmesini hedefleyen robot fon danışmanlığı hizmetimiz FonMatik ROBO, büyümeye devam etti. Katılımcı sayısı 50 bini, fon büyüklüğü 2,1 milyar TL’yi aştı. 

Mart ayında açıklanan Ekonomi Reformları’nda 18 yaşından küçüklerin Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dahil edilmesi, BES ile sağlık, hayat, eğitim sigortası gibi özel güvencelerin cazip olanaklarla bütünleşik bir güvence paketi şeklinde sunulması, BES dışında özel emeklilik hizmeti veren sandık, vakıf, vb. kuruluşlar nezdindeki birikimlerin 2023 yıl sonuna kadar BES’e aktarım imkanının sağlanması hususları da yer aldı. Bu yıl içinde hayata geçmesi planlanan bu hususların sektörümüzün büyümesine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login