3 sene önce
3 sene önce

Türkiye Değişim Partisi Sakarya İl Başkanı Fahri Yıldız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamada 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19:00’dan başlayarak, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00’a kadar tam kapanma uygulanacağını duyurdu.

 

“MAĞDURİYETLER ŞİMDİDEN KARŞILANMALI”

 

Türkiye Değişim Partisi Sakarya İl Başkanı Fahri Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu tam kapanma kararı ile ilgili yaptığı açıklamayla şunları söyledi:

 

“Tam kapanma kararı geç de olsa yerinde bir karardır. Halk sağlığı için bu uygulamaya geçilmesi zor da olsa elzemdi. Tabi bununla birlikte destek paketlerinin de açıklanması gerekiyordu. Bu anlamda acele ve plansız bir karar olduğunu da görebiliyoruz. Birçok iş yeri tamamen çalışamaz hale geldi, şimdi fazlası olacak. Bu yerlerin kiraları, çalışanlarının maaşları, ödemeleri, faturaları var. İnsanların da aynı şekilde geçindirmek zorunda olduğu aileleri, eşleri, çocukları var. Tam kapanmanın faturası halka kesilmemeli. Bu süreçten etkilenecek kesimlerin mağduriyeti şimdiden organize edilerek karşılanmalı. Vatandaşlara nakdi yardım noktasında destek verilmeli. Aksi halde pandemi krizini atlatan insanlarımız, zaten bozuk ekonomide açlık ve yoksulluk krizini daha da derinden yaşar hale gelebilir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login