3 sene önce
3 sene önce

Global Blue’dan Teknolojik Atılım

Global Blue perakende teknolojisi çözümleri piyasasında lider konumda olan üçüncü taraf şirketleri belirlemek, bu şirketlere yatırım yapmak ve/veya bu firmalarla ortaklık kurmak amacıyla Global Blue Ventures’i kurdu. 

 

Temelleri 2019 yılında atılan Global Blue Ventures, ticaret firmalarına güç katarak performanslarını geliştirmelerini sağlayan çok kanallı teknolojiler ve ödeme alanlarında stratejik ortağı olarak edindiği konumu sağlamlaştırmak için 2021 Nisan'ında resmi olarak hayata geçti. 

 

Ventures programı, perakendecilerin ana sistemlerine kolayca entegre olup, onları teknolojiye odaklayacak. Böylece perakendecilerin çok kanallı müşteri yolculuğundaki tüm süreçleri (çevrimiçi, mağaza, ev) optimize edilecek ve dijitalleştirilecek. Özgün verilerin toplanması sonucunda müşterilerle kişisel ve bire bir etkileşimde bulunulacak. 

 

Global Blue Ventures yenilikçi, gelecek vadeden yeni işletmelere odaklanacak

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Global Blue Türkiye Genel Müdürü Selim Seyhun, Global Blue üye firmalarına daha fazla güç katmak için Global Blue Ventures’ı kurduklarını söyledi. Seyhun, “Amacımız onların  performanslarını geliştirmesini sağlayarak, çok kanallı teknolojiler ve ödeme alanlarında stratejik ortak olarak edindiği konumu sağlamlaştırmak” dedi.  Seyhun sözlerine şöyle devam etti: “Global Blue Ventures yenilikçi, gelecek vadeden yeni işletmelere odaklanacak ve çok kanallı teknoloji pazarındaki markaları desteklemek üzere sınıfının en iyisi şirketleri seçerek Global Blue üye işyerlerine daha fazla katkı sağlayacak. Böylece  üye iş yerlerimizin ve müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamaya en etkin şekilde devam edeceğiz”. 

 

Global Blue CEO'su Jacques Stern ise perakendecilere hizmet veren teknoloji ve ödeme ortağı olarak hem yurtiçi hem de uluslararası alışveriş tutkunlarına yönelik çok kanallı teknoloji alanında büyümek için kapsamlı çalışmaları sürdürecek bir döneme girdiklerini ifade etti. Stern;” Global Blue Ventures üzerinden oluşturmaya başladığımız RetailTech şirketler ağı sayesinde bu amaca ulaşmamızı sağlayacak entegre çözümleri birlikte üretebilecek ve müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” dedi. 

 

James Strabo ve Andrew Carroll, Global Blue Ventures Kurucu Ortakları’da sözlerine şöyle devam ettiler: “Global Blue'nun parçası olacağımız için çok sevinçliyiz. Hem vizyonumuz hem de uzmanlığımızı katarak işletmenin RetailTech alanında hız kazanarak ilerlemesine yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz. RetailTech ortaklarından oluşturacağımız ağ sayesinde Global Blue müşterilerinin sınıfının en iyisi çözümlere erişmesini ve çok kanallı teknoloji alanındaki en son gelişmelerin en önünde saf tutmasını sağlayacağımıza hiç şüphemiz yok.”

 

Global Blue Ventures müşterilerine daha fazla değer katacak 

 

Global Blue Ventures yenilikçi ve gelecek vadeden yeni işletmelere odaklanarak, çok kanallı teknoloji pazarındaki markaları desteklemek üzere sınıfının en iyisi şirketleri seçiyor. 

Global Blue Ventures çalışmalarını; e-ticaret, mağazaların dijitalleşmesi ve Clienteling 2.0 olmak üzere üç ana eksen üzerinde yoğunlaştırıyor.

Westfield (OneMarket) şirketinin Yönetici Direktörlüğü ile Blackhawk Network şirketinin kurucu üyeliğini ve Yönetici Direktörlüğünü de yapmış, perakendeciler için teknolojik çözümler pazarında uzman James Strabo, Yocuda'nın kurucusu ve Westfield (OneMarket) bünyesinde Kurumsal Gelişim Direktörlüğü yapmış Andrew Carroll, Global Blue Ventures'ı yönetecek iki isim arasında yer alıyor. Bu ekip, perakende piyasasındaki en güncel trendleri takip edecek. Her eksen için sınıfının en iyisi teknoloji oyuncularını belirleyecek. Perakendecilerin geri dönüşlerini toplayacak ve bunların doğruluğunu test edecek. Uygun görülen hallerde Global Blue'nun çok kanallı pazardaki genişlemesini daha da hızlandırmak için perakende teknolojisi oyuncularının başlattığı yatırımları yönlendirecek.

 

Gelecek vadeden yeni alanlara yapılan yatırımlarla gelen ilerleme

 

Global Blue Ventures, hayata geçirildiği ilk günden bu yana Global Blue'nun alanında lider birden çok markayla güç birliği yapmasını sağladı:

 

  • Yocuda: Global Blue, Ekim 2020'de dijital makbuz alanındaki lider hizmet sağlayıcısı Yocuda'nın azınlık hissesini satın aldı. Yocuda müşteri görüşleri, yönetimi ve etkileşimine yardımcı olan verileri toplamaya olanak verdiği gibi perakendecilerin müşterilerine içerik yönünden zengin, kişiselleştirilmiş dijital makbuzlar gönderebilmelerini de sağlar. Ayrıca, şirketin geliştirdiği teknoloji, marka bağlılığı programlarıyla da ilişkilendirilebilir. Yocuda, Marks & Spencer ve Argos gibi önde gelen markaların iş ortağıdır.  
  • ZigZag Global: Mart 2021'de Global Blue, Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) teknolojisinin lider markası ZigZag Global’ı bünyesine kattığını duyurdu. "Kutuya matbu iade etiketi koymak” gibi modası geçmiş çözümleri çevrimiçi iade portalıyla değiştiren Zigzag, tüm dünyada tüketici deneyimini iyileştirirken perakendeciler için de iade sürecini kolaylaştırıyor. ZigZag, Selfridges ve Superdry gibi önde gelen perakendecilerin iş ortağıdır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login