3 sene önce
3 sene önce

Fikri Sağlar’dan Kavcıoğlu’na: “Amatör kümede başkanlık yapamayacak adamı Merkez Bankası Başkanı yapmışlar”

 

CHP Eski milletvekili Fikri Sağlar, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu TRT Haber, CNN Türk, A Haber ortak canlı yayınına katılarak merak edilen soruları yanıtladı. Muhalefetin “128 milyar dolar nerede?” sorusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, “Türkiye Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyeti devleti gücü olarak şu an olmadığı kadar iyi durumda. Rezervlerin yapısı değişmiştir Türkiye’de. Yıllardır 120 ton altını vardı. 2012’de başlayıp 2019 ve 2020’de Türkiye’nin Merkez Bankası rezervlerindeki altın 720 ton altına çıkıyor. Türkiye’nin tüm altınları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndadır.” dedi. Kavcıoğlu’na yanıt ise CHP eski milletvekili Fikri Sağlar’dan geldi.

“AKP YÖNETİCİSİ GİBİ KONUŞUYOR”

Fikri Sağlar, “Amatör kümede başkanlık yapamayacak adamı Merkez Bankası başkanı yapmışlar, çıkmış AKP yöneticisi gibi konuşuyor. Ülkenin kurumlarını ne hale getirdiler. 710 ton altın var diyor. O altın kabaca 40 milyar dolar eder. Bunun 3 katından fazla 128 milyar dolar nerede, sen onu açıkla önce!” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login