3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Biber: “Nutuk ilelebet okunmaya devam edecek”

CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, bir milli eğitim müdürünün Nutuk’u yasaklatma girişimine tepki gösterdi.

Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları okullara Nutuk dağıtmak istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal ise Ülkü Ocakları’nın bu etkinliğine ‘Hayır’ yanıtını vererek, Atatürk’ün kötü örnek olduğunu iddia etti. Yasak kararına, “Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik, ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı hükümetine yönelik, ‘Aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanılması” ile kitabın 24. sayfasında yer alan görselde, ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere kötü örnek olduğu gibi gerekçeler sıralandı. Büyük tepki toplayan bu girişimin ardından ilçe milli eğitim müdürü görevden alınsa da tepkiler dinmedi.

“TÜRKİYE’DE NE KÖTÜLÜKLER YAPILYIOR DA ÖRNEK OLMUYOR…”

Nutuk’u yasaklama girişiminde bulunan müdüre CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber şu sözlerle tepki gösterdi:

“Nutuk bugün yazılmadı. 1927 yılında yazıldı. Bu kitap tarihe geçmiş bir nottur ve yıllardır dağıtılarak okutuluyor. Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk’ün o söylemlerini yeni tespit etmiş gibi hareket ediyor. Atatürk, o gün Osmanlı padişahı Vahdettin’e ‘soysuzlaşmış, alçak’ lafı kullandığı için ve orada bir resimde önderimizin elinde sigara olduğu için çocuklara çok kötü örnek oluyormuş. Türkiye’de anlaşılması mümkün değil, ne kötülükler yapılıyor ve bunlar hiç örnek olmuyor ama büyük önderin o günkü o çileli yaşamından sonra belki sigarayla ancak teselli bulabiliyordu çünkü yıkıntılar üzerine çağdaş bir cumhuriyeti kurmak bu kadar basit değildi. Onun gecesi gündüzü yoktu. Yok edilmek istenen bir toplumu nasıl kalkınacağız nasıl daha ileri gideceğiz diyen bir liderin elindeki sigara kötü örnek oluyormuş diye Nutuk’u yasaklıyor. Bunu şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.”

“BİR YERLERDEN ALDIKLARI GÜÇLE BUNU YAPIYORLAR”

CHP’li Biber açıklamasının devamında, “Bunlar kendilerini çok bilmiş addediyorlar ona göre karar veriyorlar ama bu, onların kendi kararı değildir. O bir yerlerden aldıkları güçle bunu yapıyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz. Atatürk’ümüzün, büyük önderimizin Nutku ilelebet devam edecek ve çocuklarımıza kokutacağız. Orada bir toplumun ayağa kalkması nasıl olmuş yıkıntıya giden bir toplum nasıl ayağa kalkmış ve nasıl çağdaş devlet kurulmuş onu anlatıyor. Bunun anlatılmasını kimse engelleyemez.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login