3 sene önce
3 sene önce

Canon Artan Uzaktan ve Canlı Prodüksiyon Talebine Pan-Tilt-Zoom Video Kamerayla Yanıt Veriyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yeni ürünleriyle prodüksiyon ekiplerinin iş akışlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Canon, artan içerik talebine ve daha küçük ölçekli, verimli üretim yöntemlerine olan ihtiyaca, iki yeni pan-tilt-zoom video kamerasıyla çözüm sunuyor.

 

Canon, CR-N500 ve CR-N300 adlarında iki yeni pan-tilt-zoom (PTZ) video kamera ve RC-IP100 kontrol cihazını içeren yeni uzaktan video kamera sistemini piyasaya sürüyor. Geçtiğimiz bir yılda artan video üretim miktarı ve geçen yılın Mart ve Nisan ayları arasında yüzde 45'lik bir büyüme yaşayan canlı yayın sektörü, Canon’un bu alana ilgisini artırıyor.

 

CR-N500 ve CR-N300 iç mekan PTZ video kameralar, Canon’un ileri görüntüleme ve ağ teknolojilerini birleştiriyor. Ek olarak basit ve verimli bir uzaktan üretim iş akışını gerçekleştiren yeni geliştirilen XC Protokolü dahil olmak üzere, farklı IP protokolleriyle uyumlu yüksek kaliteli 4K UHD görüntüler sunuyor. RC-IP100 donanım kontrol cihazı ve Remote Camera Control uygulamasıyla birlikte bu yeni XC Protokolü, diğer uyumlu Canon video ürünlerinin, prodüksiyon sistemi içinde çalışmasını sağlayarak her seviyeden içerik oluşturucunun prodüksiyon sistemlerini kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerine yardımcı oluyor. 

 

Bu yaklaşımla Canon, Cinema EOS serisi video kameralarını bu yeni uzaktan prodüksiyon sistemiyle uyumlu hale getiren ve uzaktan prodüksiyon pazarının çok yönlü video gereksinimlerini karşılayan esnek, uçtan uca bir olanak sunan yeni bir ürün yazılımı yayınlıyor. 

 

Hem canlı akış hem post-prodüksiyona hazır olan IP uyumluluğu 

 

Canon’un video ve ağ teknolojisini modern bir çözümle birleştiren CR-N500 ve CR-N300, yüksek kaliteli canlı prodüksiyonlar için IP akışı ve operasyonunun kullanılmasına olanak tanıyor. PTZ video kameraların her ikisi de RTMP/RTMPS, RTP/RTSP, NewTek tarafından geliştirilen ve IP ağları üzerinden canlı video prodüksiyonu iş akışını destekleyen NDI|HX ve Canon’un yeni geliştirip fotoğraf makinelerinde standart olarak kullandığı XC Protokolü gibi çoklu protokolleri destekleyerek, daha etkili üretim için seçilen İçerik Teslim Ağlarına doğrudan akış yapılmasına imkan sağlıyor. İş akışlarının daha verimli hale getirilmesi için CR-N500’e dahil edilen Canon Log 3 ve Geniş DR modlarıyla hem canlı akış hem de post prodüksiyona hazır olan kayıtlı içerik için mümkün olan en iyi HDR sonuçları elde edilebiliyor.

 

Mevcut iş akışlarına uyacak şekilde tasarlanan bu PTZ video kameralar, çeşitli popüler bağlantı seçenekleri sunuyor. Hem CR-N500 hem de CR-N300, Ethernet Üzerinden Besleme (PoE +), HDMI ve 3G-SDI ile çok çeşitli kullanım durumlarını desteklemek adına esneklik sunarken, CR-N300’de ilave bir USB bağlantı noktası bulunuyor. 

 

Hibrit otomatik odaklanma sistemiyle üstün görüntü kalitesi

 

4K talebini karşılayan PTZ video kameralar, Canon’un, profesyonel video ürünlerine eşdeğer kalite sunan geliştirilmiş görüntüleme teknolojisine sahip. DIGIC DV6 işlemciyle desteklenen CR-N500 ve CR-N300, 4:2:2 10 bitte göz alıcı 4K UHD 30P kayıt yapabiliyor. CR-N500, 1.0 Tipi CMOS sensörleri ve ünlü Dual Pixel CMOS AF odaklama sistemi sayesinde özellikle 4K prodüksiyonda zorlayıcı olan doğru ve hızlı odaklama sunarak kusursuz kalitede yayın olanağı sağlıyor. Düşük ışıkta bile nesnelere net ve hızlı odaklanma sağlayan CR-N300’de bir 1/2,3 inç Tipi CMOS Sensör ve ünlü Hibrit Otomatik Odaklanma sistemi bulunuyor.

 

Canon’un lider optik teknolojisinden faydalanan bu modellerin her biri, içerik oluşturucuların konu ile izleyiciler arasındaki mesafeyi kapatmasına yardımcı olmak adına zum aralığının tamamında 4K optik çözünürlüğü muhafaza ediyor. CR-N500, 15x optik zum kullanılırken CR-N300’de 20x optik zum donanımı bulunuyor. Her ikisi de, geniş açıdan telefotoya kadar, pürüzsüz ve titremesiz görüntüleri garanti eden görüntü sabitlemesi desteğiyle kullanılabiliyor. 

 

Basit olmakla birlikte hassas kontrol sunar

 

CR-N500 ve CR-N300, 0,1°/saniyelik artışlarla hareket eden pan-tilt sürücü mekanizması sayesinde yüksek hassasiyetli kontrol becerisine sahip ve her çekim senaryosunda ideal çekimin yakalanabilmesi adına değişken hızlarda sorunsuz çalışabilmeye olanak tanıyor. Canon’un çok yönlü iç mekan PTZ modelleri CR-N500 ve CR-N300, RC-IP100 kontrol cihazı ve IP üzerinden Remote Camera Control uygulaması ve seçili üçüncü taraf kontrol cihazlarıyla uyumluluğu ile öne çıkıyor. 

 

RC-IP100 donanım kontrol cihazı aracılığıyla tek bir operatörle aynı anda 100 PTZ video kamera kontrol edilebiliyor. Odaklanma, beyaz ayarı ve enstantane hızı gibi ayarlar üzerinde daha iyi kontrol sunan bu cihaz, çok işlevli bir joystick ve profesyonel zumlama düğmesi ile video kameranın artımlı hareketi ve geniş/tele zumlama arasında pürüzsüz geçiş sağlıyor. Hem RC-IP100 hem de Remote Camera Control uygulaması, bir provada 10 fotoğraf makinesi hareketinin önceden belirlenebildiği ve sonrasında, sekansın sadece bir tuş dokunuşuyla başlatılabildiği izleme işlevi ayarının yanı sıra 100 adede kadar önceden ayarlanmış konumu kontrol edebiliyor.

 

Canon’un yeni PTZ kontrol cihazları her bütçeyi ve iş akışını destekliyor. Ücretsiz Remote Camera Control uygulaması, bilgisayar ve tabletler üzerinden kullanılabiliyor. Bu sistem sayesinde yirmi adede kadar Canon PTZ video kamerası kontrol edilebiliyor ve dokuz adedi kullanıcı ara yüzünde bir ön izleme olarak takip edilebiliyor. Yazılım kontrolü sayesinde video kameranın iris, beyaz ayarı ve ‘gain’ gibi görüntü ayarlarının bir dizüstü bilgisayar klavyesinden yapılmasına olanak tanıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login